Pastorie in Someren-Eind zoekt herbergier

Op 8 augustus komt de pastorie in Someren-Eind in handen van de stichting Pastorie Someren-Eind.

De voormalige pastorie krijgt een nieuwe invulling.

Op 3 mei heeft een dertigtal jonge brainstormers in de gedachte van 'de toekomst van het dorp praat over de toekomst van de pastorie' deelgenomen aan een avond om te komen met ideeën voor de toekomstige invulling van de pastorie.

Op basis van de ideeën van die avond is er getracht een gebundelde gedachte te overhandigen aan het bestuur van de stichting. De pastorie en haar tuin zou een plek moeten worden waar de lokale bevolking, maar zeker ook toeristen, elkaar kunnen treffen om te ontmoeten, recreëren, drinken, overnachten, werken, eten, dagbesteding en (ver)zorgen. De pastorie moet een bruisend middelpunt van het dorp worden. De term herberg komt daar het dichtst bij in de buurt.

Het bestuur heeft dit idee omarmd. Maar realiseert zich dat dat er niet van vandaag op morgen kan staan. Het zal een traject worden met een langere doorlooptijd. Daarom heeft men ervoor gekozen om gedurende dit traject een onderdeel alvast op te starten en de pastorie te verhuren als groepsaccommodatie. Met die inkomsten kunnen de structurele lasten gedekt worden en kan er ondertussen gewerkt worden aan het herbergmodel.

Om de pastorie te kunnen verhuren als groepsaccommodatie worden er de komende maanden klusmiddagen en -avonden gehouden door de participanten.

Indien men interesse heeft om de pastorie te huren als groepsaccommodatie kan men contact opnemen via e-mail pastoriesomereneind@gmail.com.

Het stichtingsbestuur van de pastorie Someren-Eind is nu op zoek naar iemand die het toekomstbeeld van de herberg kan gaan verwezenlijken. Er wordt gedacht aan iemand die organisatorische kwaliteiten heeft, creatief is, evenementen/activiteiten kan opzetten, een echte gastvrouw/gastheer is, sociaal en maatschappelijk betrokken is, mensen kan binden, een kei is op het gebied van social media en pr-machine en geen 9.00 tot 17.00 uur-mentaliteit heeft. Een duizendpoot met vele interesses.

De brainstormgroep is gevraagd een tweede sessie te houden. Onder leiding van Ans van der Velden zal er op woensdag 14 augustus de verdieping in worden gegaan. Daarnaast zal er met de groep gekeken worden op welke manier de juiste persoon gevonden kan worden die deze herbergfunctie gestalte kan geven. Welke kwaliteiten moet zo iemand hebben? Maar vooral hoe wordt die persoon gevonden of bereikt? Hoe kunnen de plannen van zo iemand aangedragen worden, op welke wijze en waar moeten ze aan voldoen? En hoe worden ze beoordeeld?

Op basis van de uitkomsten van deze avond zal het bestuur het traject in gang zetten.

Geïnteresseerden kunnen hun plannen aanleveren tussen 1 september en 1 oktober. Daarna zal het bestuur kandidaten uitnodigen om hun plannen verder toe te lichten.

Voor de juiste persoon of personen (M/V) ligt er een mooie uitdaging om iets moois tot stand te brengen in Someren-Eind. Hij of zij kan rekenen op de steun van een fanatiek bestuur en ruim draagvlak in de bevolking en uiteraard participanten.

Eventueel geïnteresseerden kunnen, voor meer informatie, nu al contact op nemen met Bart de Groot of met de voorzitter Hans Toonders via e-mail pastoriesomereneind@gmail.com.


Trefwoorden: pastorie stichting pastorie someren-eind hans toonders bart de groot
Geplaatst

woensdag 07 augustus 2019 | 08.55 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 04 oktober 2019 | 08.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub