De politie heeft op 6 juni in een bijgebouw aan de Diesdonkerweg 14 in Ommel, hennep gerelateerde goederen aangetroffen om een professionele hennepkwekerij mee op te bouwen.

Op grond van de Wet Damocles heeft burgemeester Vos van Asten besloten om het bijgebouw voor een periode van zes maanden te sluiten.

Aan de eigenaar van het bijgebouw heeft de gemeente eerst een brief gestuurd waarin het voornemen tot sluiting werd aangekondigd. De eigenaar heeft zienswijzen ingediend. Deze hebben niet tot een ander standpunt geleid. Daarna is de burgemeester overgegaan tot de daadwerkelijke sluiting.

Het bijgebouw is nu gesloten en verzegeld en mag gedurende zes maanden door niemand gebruikt of betreden worden.

Op grond van de Wet Damocles (artikel 13b van de Opiumwet) heeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen, lokalen of erven waar verdovende middelen worden verkocht, verhandeld, verstrekt, afgeleverd of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten.

De burgemeester past het beleid, dat op de Wet Damocles is gebaseerd, toe ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat en als middel tegen ondermijnende criminaliteit.

 

 


Trefwoorden: hennepkwekerij wet damocles
Geplaatst

woensdag 07 augustus 2019 | 10.08 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 07 augustus 2019 | 19.31 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub