Vrijdag 9 augustus om 14.45 uur ging het 44e Nirwana Tuinfeest in Lierop van start met de band Rise A Thousand, de winnaar van het Eurosjopperfestival.

Dat het festival uitverkocht was, was nog niet te zien. Veel bezoekers wachtten eerst de regenbuien af om naar Lierop te trekken.

Rise a Thousand speelde in de grote tent een levendige mix van metal, screamo en hardrock en dat werd door het gering aantal bezoekers erg gewaardeerd.

Een stuk drukker was het bij de Belgische band Equal Idiots. Het duo Christiaensen-Bruurs bracht energieke rammelmuziek in de lijn van Ty Segall en de prille Black Box Revelation. De band stond vorig jaar op Misty Fields in Heusden en de fans die er toen waren, waren nu ook van de partij.

Een 'thuiswedstrijd' was het voor de band Agitator. En meteen was de tent vol, want Agitator neemt veel volk mee uit Asten, Someren, Lierop en omstreken. De band zorgde voor heel veel energie en dat brachten ze over op de bezoekers. Ze vonden het zelf het beste optreden in jaren.

Navarone is een oude bekende in Lierop. Ze stonden al meerdere malen op het podium van Nirwana Tuinfeest. Zij brachten, zoals verwacht, een geweldige rockshow waarbij alles klopte.

Hierna was de tent voor Green Lizard ft. Rudeboy. Na drie succesvolle tours door het zalencircuit in Nederland is de tribute to the nineties verlengd met in de set nummers van Urban Dance Squad, Nirvana, Smashing Pumpkins, Beastie Boys en Alice In Chains. De Urban Dance Squad nummers worden uitgevoerd door de Silver Surfering Rudeboy, juist de originele zanger van deze legendarische band. Rudeboy stond ook al eerder op Nirwana Tuinfeest. Ook zijn terugkomst werd enorm gewaardeerd.

Graveyard stond eerder op onder andere Rock im Park, Rock am Ring, Pinkpop, Hellfest en Rock Werchter. Nirwana Tuinfeest kon niet achterblijven. Het publiek smulde van dit optreden.

In 2016 had Andy Frasco de eer om op vrijdag de tent van Nirwana Tuinfeest af te sluiten. Het resultaat was één groot feest met een dansende menigte die er geen genoeg van kon krijgen. Hetzelfde gebeurde ook dit keer. Het leek wel carnaval.

Pennywise is een wereldberoemde punkrockband uit de USA, vooral bekend van het nummer 'Bro Hymn'. Daar eindigden ze ook mee na een fantastische show.

The Darkness bracht in de tent een exclusieve Beneluxshow. Deze glamrockers zorgden voor een prima show waar flink bij gelachen kon worden.

De eerste dag van Nirwana Tuinfeest eindigde met de Heideroosjes. In 1998 stonden ze voor het eerst op Nirwana Tuinfeest. Daarna volgden nog het tuinfeest van 2002, 2005, 2009 en 2012. En toen werden de drumstokken, plectrums en microfoons aan de wilgen gehangen.

Dit jaar bestaat Heideroosjes dertig jaar en voor de mannen was dat een goede reden om alles uit de wilgen te halen en te gaan spelen op hun favorietste festivals. Nirwana Tuinfeest mocht daar dus niet bij ontbreken. Het zesde en allerlaatste optreden op Nirwana Tuinfeest werd dus een legendarische.

 


Trefwoorden: nirwana tuinfeest
Geplaatst

zaterdag 10 augustus 2019 | 11.41 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 10 augustus 2019 | 17.33 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub