Dag 2 van Nirwana Tuinfeest in Lierop was een dag met voor elk wat wils; van The Wombats tot De Jeugd van Tegenwoordig en van Brass Against tot Boskat. Het publiek vond 'bijna' alles goed.

Als winnaar van de Peelrockrally mocht Vendetta Drive op zaterdag 10 augustus het festival Nirwana Tuinfeest in Lierop openen. Met een scheurende Hammond, loeistrakke drums en smerige gitaren bracht Vendetta Drive een eigenzinnige en explosieve mix van rock en blues, overgoten met een dikke laag Americana. Het publiek druppelde binnen en genoot vanaf de eerste minuten.

Voltage is een 70’s rock-‘n-rollband uit Helmond. Zij speelden een portie bluesrock waar je u tegen zegt. De vette bluesrock werd dit keer aangevuld met snufjes Americana en country. Net iets rijper en smaakvoller en voor een breder publiek. Waardering alom voor Dave Vermeulen en zijn mannen.

Indian Askin is een psychpopband uit Amsterdam en dat laatste moest nog een eens duidelijk gezegd worden in ons 'PSV-gebied'. Van deze band gaan we nog veel meer horen.

Boskat was het afgelopen jaar dé sensatie van het rondreizende festival ‘de Grote Prijs van Nederland’. Nu stond het tweetal op Nirwana Tuinfeest te spelen voor de liefhebbers van stevige rockmuziek.

De rustigste muziek van de dag kwam van Novastar. Joost Zweegers trakteerde zijn fans op de vele hits die de band scoorde. Bij geen enkele band werd zoveel meegezongen als bij deze.

Diegenen die Nona tijdens Popronde 2018 hebben bewonderd riepen het al: Nona is de Nederlandse Amy Winehouse. Maar Nona heeft een eigen stemgeluid en daar mocht Lierop naar gaan luisteren. Die komt nog wel eens terug.

 

Tien jaar geleden stond de hiphopformatie De Jeugd van Tegenwoordig al eens binnen in Nirwana. Toen hadden ze al enkele hitjes te pakken. Nu zijn ze beroemd. De band zorgde voor een dampende, dansende festivalveld.

De Britse indierockband The Amazons stond daarna in de grote tent als opwarmer voor nog een indiepopband The Wombats. Het trio uit Liverpool staat bekend om hun uptempo sound vol met meezingrefreinen. Er werd ook volop meegezongen.

De Amerikaanse formatie Brass Against is een coverband, maar dat niet van het type ‘voor al uw bruiloften en partijen’. Deze brassband (met twee zangeressen) speelt voornamelijk rock, al zijn ze ook niet vies van wat Dylan of hiphop. Het publiek ging helemaal los op nummers van Rage Against the Machine, Jane’s Addiction, A Tribe Called Quest, Led Zeppelin en Audioslave. 

Wat was het een feest vier jaar geleden met Gogol Bordello en wat was het feest zaterdagavond met diezelfde band. Hun gypsy punk zorgde voor één grote dansende menigte. De ideale afsluiter van deze tweede heel afwisselende dag.

Geplaatst

zondag 11 augustus 2019 | 12.40 uur

Laatst gewijzigd

maandag 12 augustus 2019 | 18.31 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub