Met de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ roept basisschool De Ranonkel in Someren, samen met gemeente Someren en Veilig Verkeer Nederland, alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben zodat kinderen veilig op school komen.

De campagne is de komende weken rondom de start van het nieuwe schooljaar zichtbaar met de bekende spandoeken ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Daarnaast wordt op woensdag 21 augustus om 8.45 uur het bord ‘Minder snel bij onze school’ bij basisschool De Ranonkel onthuld door wethouder Louis Swinkels.

Veilig Verkeer Nederland vraagt ouders en andere verkeersdeelnemers een steentje bij te dragen aan de verkeersveiligheid en komt met de volgende tips:

Door de telefoon buiten bereik op te bergen, kom je niet in de verleiding een bericht te checken of een telefoontje op te nemen.

Ook helpt het als je kinderen vaker te voet of op de fiets naar school brengt.

En gaat een kind voor het eerst naar de brugklas? Oefen dan van tevoren samen de nieuwe route en bespreek de gevaarlijke punten die je tegenkomt.

Als automobilist kan je extra rekening houden met schoolgaande jeugd door zelf op tijd te vertrekken en daardoor minder snel en gehaast te rijden.


Trefwoorden: minder snel bij onze school veilig verkeer nederland someren de scholen zijn weer begonnen de ranonkel wethouder louis swinkels
Geplaatst

donderdag 15 augustus 2019 | 08.54 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 21 augustus 2019 | 15.09 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub