SIRIS-tv zendt op zaterdag 17 en zondag 18 augustus het weekoverzicht uit met filmpjes, die afgelopen weekeinde gemaakt zijn op het 44e Nirwana Tuinfeest in Lierop.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Klaar voor de start

Vrijdag 9 augustus om 14.30 uur gingen bij Nirwana Tuinfeest de poorten los. Voor die tijd werd er hier en daar nog wat afgewerkt. Voor de rest was het wachten op het grote moment.

Wisseling presentator Nirwana Tuinfeest

Nirwana Tuinfeest in Lierop ging van start met een nieuwe presentator. Niek Hurkmans neemt de taak van zijn broer Guus over.

Eerste bezoeker is Henry Tinnemans

De eerste bezoeker, die vrijdagmiddag het terrein van Nirwana Tuinfeest in Lierop opliep, was Henry Tinnemans uit Someren. Henry is een vaste bezoeker van het festival.

Feest met muziek en bier

Bij Nirwana Tuinfeest in Lierop komen de bierdrinkers volop aan hun trekken. De tapkraan staat daar constant open.

Eerste dag Nirwana Tuinfeest

De eerste dag van Nirwana Tuinfeest in Lierop is zeer geslaagd. Dat vindt ook de voorzitter van Nirwana Tuinfeest Koen Meulendijks. Die vertelt aan Jamy Sprenkels ook over de veranderingen die hebben plaatsgevonden.

Op de camping

Er zijn mensen die geen kaartje hebben voor Nirwana Tuinfeest, maar wel voor de camping. Daar was het vrijdagavond ook heel gezellig. Zaterdagochtend moesten ze vroeg op, want leden van fanfare St. Willibrordus zorgden voor het ontbijt.

Eén Lieropse muzikant op Nirwana Tuinfeest

Dit jaar stond er maar één muzikant uit Lierop op het eigen Nirwana Tuinfeest en dat is Coen van Oosterhout. Dat zijn er wel eens ooit meer geweest.

Heideroosjes terug in Lierop

In 1998 stonden ze voor het eerst op Nirwana Tuinfeest in Lierop. Daarna volgden nog vier tuinfeesten. En toen werden de drumstokken, plectrums en microfoons aan de wilgen gehangen. Dit jaar zijn de Heideroosjes weer terug in Lierop.

Dag 2 Nirwana Tuinfeest met voor elk wat wils

Dag 2 van Nirwana Tuinfeest in Lierop was een dag met voor elk wat wils; van The Wombats tot De Jeugd van Tegenwoordig en van Brass Against tot Boskat. Het publiek vond 'bijna' alles goed.

Wie boek je?

Ieder jaar weten ze bij Nirwana Tuinfeest in Lierop een imposant programma voor zo'n klein festival in elkaar te steken. Bestuurslid Bert van den Eijnden vertelt hoe dat komt.

Deel 2:

Bezoekers in alle soorten

Dit jaar kwam er een recordaantal bezoekers naar het 44e Nirwana Tuinfeest in Lierop. Bezoekers in alle maten en soorten.

Kindervermaak en De Hippe Gasten

Ze hebben al vaker op het podium van de kindermiddag gestaan en dat is de organisatie Nirwana Tuinfeest in Lierop zo goed bevallen dat ze ook dit jaar op de kindermiddag in de tent stonden; De Hippe Gasten. Voor de kinderen was bovendien voor nog veel meer vermaak gezorgd.

Niet op het tuinfeest, wel op de camping

Op de camping van Nirwana Tuinfeest in Lierop is het altijd gezellig. Ook als er wereldoptredens zijn op het festivalterrein. Die zijn niet aan iedereen besteed.

Genoeg eten

Op het festival Nirwana Tuinfeest was behalve genoeg te drinken ook voldoende te eten. Zo stond Boyke Joosten uit Lierop er met zijn Boy's Street Food.

Geslaagde 44e Nirwana Tuinfeest

De voorzitter van Nirwana Tuinfeest Koen Meulendijks blikt tevreden terug op deze 44e editie.

De Wegwijzers

Al jaren vangt een groepje Lieroppenaren op de hoek Groenstraat-Lijestraat de bezoekers van Nirwana Tuinfeest op om hen te weg te wijzen. Frans, Harrie en Toon zijn drie van die mannen. Iris van de Beek sprak met hen.

Slaponline altijd bij Nirwana Tuinfeest

De Lieropse website Slaponline komt ieder jaar met een vast team naar Nirwana Tuinfeest. Ze zitten ook altijd op dezelfde plaats te werken.


Trefwoorden: siris-tv siris-weekoverzicht weekoverzicht nirwana tuinfeest
Geplaatst

vrijdag 16 augustus 2019 | 20.21 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 16 augustus 2019 | 22.28 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub