Someren in blessuretijd voorbij PSV/am

Op sportpark De Herdgang in Eindhoven kwam SV Someren voor rust op voorsprong via een doelpunt van Bas Boonman.

Tien minuten voor tijd kwam PSV/am op gelijke hoogte, maar in blessuretijd scoorde invaller Salim Zeroual nog twee keer voor de bezoekers.

Someren begon in een enigszins gewijzigde opstelling met liefst vier spelers van 18 jaar in de basis. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was een goed schot van PSV’er Mike Hovestadt op de vuisten van Someren-doelman Maarten Werts. In de tegenaanval ging Maico Meulen op snelheid voorbij de solide spelende veteraan Geoffrey Prommayon (43 jaar). Maico gaf een geplaatste voorzet op Bas Boonman, die rakelings over het doel kopte. Daarna volgden er nog meer kansen voor de gasten, maar Stijn Kusters (vrije trap) en Niels Schweren (hoekschop) zagen hun inzet over het doel verdwijnen.

Na ruim een half uur spelen, nam debutant Dennis Kanters een vrije trap voor de bezoekers. Stijn Kusters stapte over de bal en dat stelde Bas Boonman in staat om de 0-1 aan te tekenen. Even later kwam Stijn in scoringspositie na een assist van Bas, maar zijn inzet werd gepareerd door PSV-doelman Betting. Bas Boonman kreeg daarna een uitgelezen kans om de voorsprong te vergroten na een voorzet van Oelse Venhuizen, maar de Somerense spits schoof de bal voorlangs het doel. Op slag van rust glipte PSV-speler Wesley Plugers door de Somerense verdediging. Vrij voor doelman Werts volleerde hij de bal echter over het doel.

Na rust kregen beide teams veel ruimte om te voetballen. Het werd een open wedstrijd met kansen aan weerszijden. Gevaarlijke schoten van Atakan en Hovestadt werden goed gepareerd door Maarten Werts. Bas Boonman, Koen de Louw en Dennis Kanters slaagden er niet in om de trekker over te halen voor Someren. Tien minuten voor tijd werd de bal na een hoekschop van PSV onvoldoende weggewerkt en uiteindelijk gaf Rick Verbeek het laatste zetje, 1-1.

In blessuretijd had Someren het geluk aan zijn zijde: PSV-verdediger Azaoum raakte in het eigen strafschopgebied de bal ongelukkig met de hand en scheidsrechter Van Yren uit Zwijndrecht was onverbiddelijk. De toegekende strafschop werd onhoudbaar binnengeschoten door Salim Zeroual. Na een snelle counteraanval was het even later weer Salim, die op aangeven van Bas voor de 1-3 eindstand zorgde.

Op zondag 1 november speelt SV Someren op sportpark De Potacker tegen Nieuw Woensel, dat één plaats hoger staat op de ranglijst van de tweede klasse F.

Opstelling Someren: Maarten Werts, Oelse Venhuizen, Wesley van den Boomen, Niels Schweren, Robin van den Aker, Rowel Deelen, Koen de Louw, Stijn Kusters, Bas Boonman, Dennis Kanters (81 Ravid Kochavi), Maico Meulen (64 Salim Zeroual).

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek