Muziekvereniging Sancta Maria hield op zaterdag 17 oktober de eerste editie van een dinerconcert in het sfeervol ingerichte gemeenschapshuis De Kluis in Ommel.  

Voor een goedgevulde zaal met gasten werd een verrassend muzikaal avondprogramma gepresenteerd ter ondersteuning van een luxe viergangendiner.

Deze combinatie bleek een schot in de roos.

Vanaf het begin tot het einde van het dinerconcert hebben de gasten met volle teugen kunnen genieten van heerlijke culinaire gerechten en een gevarieerd muzikaal programma. Hierin was, naast gezamenlijke werken door het gehele muziekkorps, vooral plek ingeruimd voor muziek door solisten, trio's en ensembles. Op deze wijze werd het publiek mee teruggevoerd  naar de basis van het muziekkorps, namelijk de diverse kleurklanken van alle instrumenten in het korps.

Voor de individuele muzikanten lag er natuurlijk de uitdaging dit op een nagenoeg perfecte wijze uit te voeren, in een aantal gevallen ondersteund met stemmige pianomuziek. Ook aan het vocale gedeelte was gedacht met prachtige zangnummers van Roland Jansen en Tiny van den Eijnden. Deze laatste verzorgde tevens op professionele en ludieke wijze de algehele presentatie van de avond. Zo werden de gasten gedurende de gehele avond getrakteerd op lekker eten en een dertigtal muziekwerken van kortere of langere duur. 

Aan het einde van het dinerconcert werden alle muzikanten en zangers, de dirigent en De Pandoer bedankt door de gasten met een staande ovatie. Een teken dat de avond zeer de moeite waard was en zeker voor herhaling vatbaar is.


Trefwoorden: concerto culinaire muziekvereniging sancta maria
Geplaatst

maandag 19 oktober 2015 | 08.58 uur

Laatst gewijzigd

maandag 19 oktober 2015 | 14.12 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub