Op woensdag 21 augustus ging bij basisschool De Ranonkel in Someren de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ van start.

Wethouder Louis Swinkels onthulde in de Dommel het bord ‘Minder snel bij onze school’.

De Ranonkel roept, samen met gemeente Someren en Veilig Verkeer Nederland, alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben zodat kinderen veilig op school komen.

De campagne is vooral zichtbaar met de bekende spandoeken ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Voor de onthulling van het bord ‘Minder snel bij onze school’ sprak Guido Schakenraad, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland-afdeling Someren, de kinderen toe.

VVN vraagt ouders en andere verkeersdeelnemers een steentje bij te dragen aan de verkeersveiligheid en komt met de volgende tips:

Door de telefoon buiten bereik op te bergen, kom je niet in de verleiding een bericht te checken of een telefoontje op te nemen.

Ook helpt het als je kinderen vaker te voet of op de fiets naar school brengt.

En gaat een kind voor het eerst naar de brugklas? Oefen dan van tevoren samen de nieuwe route en bespreek de gevaarlijke punten die je tegenkomt.

Als automobilist kan je extra rekening houden met schoolgaande jeugd door zelf op tijd te vertrekken en daardoor minder snel en gehaast te rijden.


Trefwoorden: veilig verkeer nederland someren minder snel bij onze school de scholen zijn weer begonnen obs de ranonkel wethouder louis swinkels
Geplaatst

donderdag 22 augustus 2019 | 15.49 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 23 augustus 2019 | 11.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub