Muziekvereniging Jong Nederland Asten brengt op donderdag 17, vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober de musical My Fair Lady op de planken in sportcomplex De Schop in Asten, dat voor die gelegenheid wordt omgebouwd tot een groot theater met alle denkbare faciliteiten.

Een productie met ruim honderdvijftig amateurmuzikanten, zangers, dansers en toneelspelers.

Dit alles onder vakkundige begeleiding van professionals: een muzikaal leider, een koordirigent, een choreograaf en een regisseur.

Joep van Luytelaar is voorzitter van de werkgroep My Fair Lady. Een rol die hem bekend is na de grote producties Carmen en Anatevka die de muziekvereniging eerder op de planken heeft gebracht. Toen Joep opnieuw gevraagd werd, twijfelde hij geen moment: “Natuurlijk komt er veel kijken bij zo’n organisatie, maar het blijft fantastisch om er met zijn allen zo’n mooi project neer te zetten. Nu na de vakantie komen het koor, de solisten en het orkest écht bij elkaar. Die eerste keer, daar krijg ik kippenvel van.”

 Ook regisseuse Anneke Schröder vindt het samenkomen van alle aparte radartjes ook het allerleukst. Op de vraag waarom ze weer met veel plezier de regisseursrol op zich pakt geeft ze aan: “Wat ik zo tof vind bij Jong Nederland, dat is de saamhorigheid, het is een hele sociale club. Dat voel je in alles. Dat is dan ook meteen mijn grootste motivatie. Plus, het is héél erg gaaf op mijn zo’n groot orkest én een koor én een cast te werken. Dat maak je niet vaak mee. Er gebeurt echt iets, de muziek vindt de weg rechtstreeks naar het hart”. 

In My Fair Lady gaan twee heren een weddenschap aan. De één denkt dat het mogelijk is een jonge vrouw uit een volkswijk binnen een paar maanden te leren fatsoenlijk te spreken en zich te gedragen als een dame, de ander denkt dat dit niet mogelijk is. De vrouw wil meedoen aan deze weddenschap omdat ze hierdoor kans heeft een bloemenwinkel te openen en zodoende op eigen benen te staan.

De musical speelt zich af in het Londen van 1912. My Fair Lady is een bekende musical die in het Nederlands is bewerkt door Seth Gaaikema en is al vaak in de grote theaters te zien geweest. Deze bewerking, die MJNA nu gaat opvoeren is niet in het Amsterdams, maar in het Brabants dialect. Han van Bussel, voorzitter MJNA, geeft aan enorm blij te zijn met de arrangementen van Harry van Hoof; “Deze zijn speciaal voor ons gemaakt.”

De voorstellingen zijn op 17, 18 en 19 oktober om 20.00 uur en op zondag 20 oktober om 14.30 uur.

Kaarten voor de musical zijn verkrijgbaar op de website van MJNA: www.jnasten.nl/myfairlady.

 

 


Trefwoorden: mjna muziekvereniging jong nederland asten my fair lady sporthal de schop joep van luytelaar anneke schroder
Geplaatst

maandag 26 augustus 2019 | 12.03 uur

Laatst gewijzigd

maandag 21 oktober 2019 | 06.40 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub