Lezingenreeks ‘Na de Wereldbrand’ in het kader van 75 jaar vrijheid

Vorig jaar is de viering van 75 jaar bevrijding door de gezamenlijke Peellandse erfgoedinstellingen al ingezet met de lezingencyclus ‘Dodenvallei De Peel’.

In navolging daarop wordt in het komende winterseizoen een serie lezingen gegeven over onderwerpen die min of meer voortvloeien uit de Tweede Wereldoorlog. Vandaar de titel ‘Na de Wereldbrand’.

Zoals gebruikelijk staat ook de busexcursie - dit jaar naar de Luitenant-Generaal Bestkazerne in Vredepeel - in het teken van de cyclus. De sprekers komend seizoen zijn Karel Koppens, François Van Hövell tot Westervlier, Joop Hendrix en Diederik Oostdijk.

Bij deze cultuurhistorische lezingenreeks zijn betrokken Museum Klok & Peel, Heemkundekring De Vonder Asten-Someren, Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne en Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten.

Karel Koppens trapt af met de eerste lezing. Hij gaat het hebben over ‘emigratie in de jaren 50’. François van Hövell tot Westervlier behandelt in zijn lezing de EU - Brexit & Monetaire samenwerking. Over de in de Peel gecrashte vliegtuigen gaat ‘plane hunter’ Joop Hendrix vertellen en prof dr. Diederik Oostdijk richt zich op het ‘Brabants brons in Amerika’ de monumentale beiaard die ons land in de jaren vijftig aan Amerika schonk als dank voor de bevrijding en het Marshallplan.

De excursie die deel uitmaakt van de lezingenreeks gaat dit jaar naar het Hoofdkwartier Commando Grondgebonden Luchtverdedinging in de Luitenant-Generaal Bestkazerne in Vredepeel, voorheen Vliegbasis De Peel.

Aanmelden voor de lezingencyclus kan bij voorkeur vóór 15 september via www.museumklokenpeel.nl/lezingen2019.

Het complete lezingenpakket inclusief de excursie en inclusief koffie/thee kost € 32,50 p.p.

 


Trefwoorden: museum klok en peel heemkundekring de vonder asten-someren stichting behoud kasteelerfgoed asten lezingenreeks karel koppens
Geplaatst

vrijdag 30 augustus 2019 | 12.55 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 30 augustus 2019 | 11.55 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub