In september is er weer veel muziek en dus veel te genieten op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Zo is er op vrijdag 6 september een optreden van Sakkerdju en swingt 2 of Diamonds op zondag 8 september.

Beide optredens zijn in het (overdekte) Amfitheater van het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel.

Sakkerdju is een band met vijf leden, allen afkomstig uit de Peelstreek. Ze hebben allemaal een muzikaal verleden en sinds hun samenkomst werken ze samen aan een nieuw muzikaal repertoire. Naast eigen nummers, die vaak te maken hebben met de Peel, spelen ze ook oude troubadourachtige nummers, levensliederen, traditionals en Ierse songs/ballades, maar ook Nederlandstalig werk. Hierbij worden de accordeon, gitaar, trom en bas als basis gebruikt, met wisselende ondersteuning van doedelzak, mondharmonica en percussie-instrumenten. De muziek is  krachtig en aanstekelijk en nodigt vast en zeker uit tot meezingen, ritmisch klappen of stampvoeten. Kijk voor meer informatie: www.sakkerdju.com.

Het optreden van Sakkerdju start op vrijdag 6 september om 20.00 uur en zal tot ongeveer 22.00 uur duren. Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Let op: het Amfitheater is overdekt, maar wel buiten en ’s avonds kan het flink afkoelen. Zorg dus voor warme kleding en/of neem een dekentje mee.

Op zondag 8 september kunnen liefhebbers van rock-'n-roll, country, Americana en pop een plekje zoeken in het overdekte Amfitheater van De Pelen. Daar brengt 2 of Diamonds een gevarieerd repertoire bestaande uit een mix van genoemde muziekstijlen, klein en in een eigen akoestisch jasje. Een grote verscheidenheid aan nummers van onder andere Elvis Presley, Buddy Holly, Norah Jones, Johnny Cash tot Room Eleven, Anouk, en Lisa.

 Het optreden vindt plaats op zondag 8 september. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium.

Voor meer informatie over het Peelpodium: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium.

 


Trefwoorden: sakkerdju 2 of diamonds buitencentrum de pelen
Geplaatst

vrijdag 30 augustus 2019 | 08.32 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 06 september 2019 | 21.58 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub