Koen Meuffels naar ander team

De Somerense motorcoureur Koen Meuffels zal de resterende drie WK Supersport 300 races uitkomen voor het MTM Kawasaki Racing Team.

Gedurende het hele seizoen is Koen samen met het Freudenberg Team bezig geweest om zijn KTM te verbeteren. Dit om te zorgen dat hij met zijn kleine postuur en weinig gewicht het gat met de top kan dichten. Er is extra veel geïnvesteerd in testwerk. Echt alles heeft het team uit de kast gehaald om het voor elkaar te krijgen maar helaas hebben zij de conclusie moeten trekken ... het gaat niet lukken.

Het is nu voor Koen niet mogelijk om in de kopgroep te rijden en mee te strijden voor de winst.

In goed overleg met het team van Freudenberg en zijn begeleidingsteam is er besloten om over te stappen naar een ander motormerk.

Er is voor een Kawasaki van het MTM Racing Team uit België gekozen nadat zij de mogelijkheid hadden geboden voor een uitgebreide test op het circuit van Portimão.

Koen: “Ik vind het jammer dat ik deze keuze heb moet maken na een jarenlange samenwerking met KTM. Maar we krijgen het niet voor elkaar een motor neer te zetten waarmee ik op het hoogste podium kan eindigen en dat is wat ik wil. De Kawasaki en de samenwerking met het team van MTM gaven me na de test voldoende vertrouwen om deze beslissing te nemen. Ik wil hierbij het team van Freudenberg bedanken voor de geweldige samenwerking. Ik voelde me er helemaal thuis. En natuurlijk mijn sponsoren die me altijd zijn blijven steunen”.

 


Trefwoorden: ktm freudenberg team kawasaki mtm racing team koen meuffels
Geplaatst

zondag 01 september 2019 | 10.42 uur

Laatst gewijzigd

maandag 02 september 2019 | 13.21 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub