Op zondag 1 september werd de Tour der Ongeschoren Benen Classic verreden met start in Lierop en finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf.

De Tour der Ongeschoren Benen Classic combineert de rock-'n-roll van de muziekscene met de passie voor de wielersport.

Wat drie jaar geleden op bescheiden wijze begon als een fietstocht voor Guus Meeuwis en zijn bandleden is inmiddels uitgegroeid tot een ludieke toertocht met een speciaal karakter.

Zo'n honderd enthousiaste toerfietsers stonden aan de start op de Balisboom, aangevuld met een vijftigtal BN-ers uit de muziek- en de wielerwereld.

Zij werden op het speciale podium bij sportpark De Renkant aan het publiek voorgesteld door de wielerspeakers Kees Maas en Rien van Horik.

De presentielijst werd getekend door o.a. Guus Meeuwis, Frank Lammers, René Froger, Olcay Gülsen, Blaudzun, JW Roy en Leo Alkemade en de oud-beroepsrenners Jan, Piet en Fons van Katwijk, Peter Winnen, Erik Breukink en Jacques Hanegraaf. 

Om 11.00 uur ging de wedstrijdkaravaan, begeleid door motorrijders, nostalgische materiaalwagens en een eigen medisch team, van start voor de gezamenlijke toertocht.

Na 110 kilometer arriveerden ze rond 16.00 uur ook gezamenlijk op Megaland in Landgraaf, waar nog gezellig werd nagepraat.

 


Trefwoorden: tour der ongeschoren benen classic
Geplaatst

maandag 02 september 2019 | 12.15 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 17 september 2019 | 16.47 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub