SIRIS-tv zendt op donderdag 5 en vrijdag 6 september filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Gemeentenieuws - Someren viert 75 jaar bevrijding

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de bevrijdingsfeesten in Someren. Op 20 september is het 75 jaar geleden dat Someren werd bevrijd. De gemeente Someren heeft september uitgeroepen tot feestmaand 75 jaar bevrijding.

Tour der Ongeschoren Benen Classic voor de start

Wat drie jaar geleden op bescheiden wijze begon als een fietstocht voor Guus Meeuwis en zijn bandleden is inmiddels uitgegroeid tot een ludieke toertocht met een speciaal karakter. De Tour der Ongeschoren Benen Classic combineert de rock-'n-roll van de muziekscene met de passie voor de wielersport. Op zondag 1 september stonden er in Lierop honderd enthousiaste toerfietsers op uitnodiging van de organisatie aan de start, aangevuld met een vijftigtal BN-ers uit de muziek- en de wielerwereld. SIRIS-tv was voor de start van de toertocht op sportpark De Renkant.

Bakkerij van Mill gesloten

Op zaterdag 31 augustus ging bakkerij Van Mill in Lierop voorgoed op slot. Na honderd jaar brood te hebben gebakken voor de Lieropse bevolking en mensen van buiten het dorp. Noud en Mieke van Mill gaven op deze laatste dag een afscheidsreceptie.

Deel 2:

Verkeersactie bij Mariaschool

Op woensdagochtend 4 september hield de Mariaschool in Someren een verkeersactie. De actie was opgezet door de brigadiers om het 'veilig oversteken' onder de aandacht te brengen. De kinderen van de leerlingenraad hielpen bij de actie.

Huldiging Daan Hooglugt

Daan Hooglugt (18) uit Lierop, die van 22 tot en met 27 augustus Nederland vertegenwoordigde tijdens de WorldSkills in het Russische Kazan, werd op maandag 2 september gehuldigd in de kantine van Bouw Infra Mensen Mierlo.

Opbrengst campagneteam Huntington

Het Campagneteam Huntington liep met een aantal familieleden, vrienden en kennissen de 57e Kennedymars en het 25e Rondje Someren. Dat leverde een flink bedrag op. Angelique Bisschops en Francien van Lierop vertellen hun verhaal.

Bevrijdingsroute in Someren

Someren viert in september het 75-jarig bevrijdingsfeest. Someren Natuurlijk heeft een ‘Bevrijdingsroute – Fietsen in Death Valley de Peel’ in het leven geroepen. Toon Bennenbroek van Stichting Someren Natuurlijk vertelt waar de fietsers allemaal in de 40 km-lange fietsroute langskomen.


Trefwoorden: siris-tv vandaag op siris-tv
Geplaatst

donderdag 05 september 2019 | 20.49 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 06 september 2019 | 22.03 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub