Op zondag 15 september wordt in Someren-Eind de derde Grens Land Klassieker voor amateurs, sportklasse en masters verreden, georganiseerd door Tour en Wielerclub De Zwaluw uit Someren.

Het parkoers zal gelijk zijn aan dat van vorig jaar, een open parkoers van circa 12 km in de omgeving van Someren-Eind.

Dat parkoers wordt negen keer afgelegd.

De permanence is in café-zaal Jan van Tieskes aan de Nieuwendijk.

De start is om 12.00 uur in de Bennenbroekstraat en daar wordt de finish rond 14.30 uur verwacht.

Zo’n negentig renners zullen aan de start verschijnen. Voor deze wedstrijd kan nog aangemeld worden via de website van de bond.

Route: Bennenbroekstraat - Nieuwendijk - Haagdoornweg - Vlasstraat – Ploegstraat - Hollandseweg - Nieuwendijk - Beliënberkdijk - Landbouwstraat - Zaanstraat - Goord Verbernedijk - Bennenbroekstraat.

De wielerkaravaan wordt begeleid door verkeersregelaars van diverse verenigingen en de Stichting Motor Team Civiele Assistentie Sportevenementen. Hoewel tussen de doorkomsten de weg in principe vrij is, met uitzondering van de Bennenbroekstraat, wordt eenieder toch verzocht om zoveel mogelijk de rijrichting van de renners te volgen.

De regionaal favoriet Dirk van Leuken, winnaar van de vorige editie en de Sint Jozef Klassieker, zal een gooi naar de nieuwe titel doen.

De winnaar van de Omloop Liessel-Liessel, Niels Vreys, maar ook de mannen die naast hem op het podium stonden, Peter Stienstra en Thomas Rieff, gaan proberen ook deze wedstrijd op hun naam te zetten.

Een aantal namen uit de regio zal zeker hoge ogen gooien. Dat bijvoorbeeld Koen Wulterkens zeker een kans maakt blijkt wel uit zijn prestaties dit jaar, 3e in Sint Jozef Klassieker, 2e in Omloop van de Peelrijt en 11e in Omloop van de Heidehof.

Roy Steuten, 4e in de Sint Jozef, 10e in Liessel, 6e in de Peelrijt en 3e in de Heidehof, Marc van Grinsven 2e in Liessel, Peter Stienstra 2e in Liessel, zullen ook een gooi naar de overwinning doen.

Verder staan o.a. aan de start: Joost Rusche (Eindhoven), Jeroen Rebel (Geldrop), Martijn Gijsbers (Heeze)), Stef van den Bosch (Milheeze) en Gijs Vierling (Veldhoven).

Deze toppers strijden niet alleen om de prijzen van deze wedstrijd, maar ook om de punten die er te verdienen zijn voor het Super Prestige Klassement. Hierin gaat Niels Vreys aan de leiding. De man die tweede staat, Dirk van Leuken, kan hem nog inhalen, maar dan moet hij wel 11 plaatsen voor Vreys en bij de eerste 20 eindigen. Maar ook Roy Steuten maakt nog een kans, die moet dan 15 plaatsen voor Vreys en 4 voor van Leuken eindigen en bij de eerste 16. En ook Thomas Rieff zou het nog kunnen halen als hij bij de eerste 11 eindigt en 20 plaatsen voor Vreys, 9 voor van Leuken en 5 voor Steuten.


Trefwoorden: twc de zwaluw grens land klassieker niels vreys
Geplaatst

vrijdag 06 september 2019 | 18.02 uur

Laatst gewijzigd

zondag 15 september 2019 | 21.46 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub