SIRIS-tv zendt op zaterdag 7 en zondag 8 september filmpjes uit, die afgelopen week gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Gemeentenieuws - Someren viert 75 jaar bevrijding

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de bevrijdingsfeesten in Someren. Op 20 september is het 75 jaar geleden dat Someren werd bevrijd. De gemeente Someren heeft september uitgeroepen tot feestmaand 75 jaar bevrijding.

Activiteiten Death Valley de Peel

Op donderdag 5 september vond in Museum Klok & Peel in Asten een persbijeenkomst plaats. Daar werden de activiteiten in Death Valley de Peel gepresenteerd. In september viert de Peel het 75-jarig bevrijdingsfeest met talloze activiteiten.

Tour der Ongeschoren Benen Classic voor de start

Wat drie jaar geleden op bescheiden wijze begon als een fietstocht voor Guus Meeuwis en zijn bandleden is inmiddels uitgegroeid tot een ludieke toertocht met een speciaal karakter. De Tour der Ongeschoren Benen Classic combineert de rock-'n-roll van de muziekscene met de passie voor de wielersport. Op zondag 1 september stonden er in Lierop honderd enthousiaste toerfietsers op uitnodiging van de organisatie aan de start, aangevuld met een vijftigtal BN-ers uit de muziek- en de wielerwereld. SIRIS-tv was voor de start van de toertocht op sportpark De Renkant.

15 Jaar Jeu de boulesbaan in de Tamboerstraat

In de Tamboerstraat in Asten ligt een jeu de boulesbaan, die op 4 september 2004 officieel werd geopend. Tot op de dag van vandaag wordt de nu twee banen intensief gebruikt door de buurtbewoners. Jos Ceelen vertelt over vijftien jaar jeu de boulen in de Tamboerstraat.

Bakkerij van Mill gesloten

Op zaterdag 31 augustus ging bakkerij Van Mill in Lierop voorgoed op slot. Na honderd jaar brood te hebben gebakken voor de Lieropse bevolking en mensen van buiten het dorp. Noud en Mieke van Mill gaven op deze laatste dag een afscheidsreceptie.

Deel 2:

Picknick de Zonnebloem

De Zonnebloem-afdeling Asten hield op dinsdag 3 september een gezellige picknick op het adres Gezandebaan 36 in Heusden. De gasten kregen een uitgebreide lunch aangeboden. En er was muziek.

Verkeersactie bij Mariaschool

Op woensdagochtend 4 september hield de Mariaschool in Someren een verkeersactie. De actie was opgezet door de brigadiers om het 'veilig oversteken' onder de aandacht te brengen. De kinderen van de leerlingenraad hielpen bij de actie.

Huldiging Daan Hooglugt

Daan Hooglugt (18) uit Lierop, die van 22 tot en met 27 augustus Nederland vertegenwoordigde tijdens de WorldSkills in het Russische Kazan, werd op maandag 2 september gehuldigd in de kantine van Bouw Infra Mensen Mierlo.

Overname Pinkeltje Asten

Op woensdag 4 september werd in de trouwzaal van het gemeentehuis in Asten de overname-overeenkomst getekend tussen Korein, Norlandia en Stichting Peuterspeelzaal Pinkeltje. Wethouder Janine Spoor was bij de ondertekening van de overeenkomst.

Opbrengst campagneteam Huntington

Het Campagneteam Huntington liep met een aantal familieleden, vrienden en kennissen de 57e Kennedymars en het 25e Rondje Someren. Dat leverde een flink bedrag op. Angelique Bisschops en Francien van Lierop vertellen hun verhaal.

Bevrijdingsroute in Someren

Someren viert in september het 75-jarig bevrijdingsfeest. Someren Natuurlijk heeft een ‘Bevrijdingsroute – Fietsen in Death Valley de Peel’ in het leven geroepen. Toon Bennenbroek van Stichting Someren Natuurlijk vertelt waar de fietsers allemaal in de 40 km-lange fietsroute langskomen.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 06 september 2019 | 23.18 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 14 september 2019 | 10.07 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub