Met als thema ‘Vrijheid geef je door’ herdacht en vierde de Lieropse jeugd op donderdag 5 september 75 jaar bevrijding van Lierop.

De hele week waren er diverse activiteiten op basisschool ’t Rendal. ’t Rendal heeft het Frank Doucettemonument in de Frank Doucettestraat geadopteerd.

Er vonden gastlessen plaats, er was een wandeling met leerlingen door de kom van Lierop in het kader van ‘Monumentjes van herinnering’ en onder leiding van Gerard Geboers was er een wandeling naar het onderduikerskamp Dennenlust.

De wandeling, samen met het bezoek aan deze geschiedkundige omgeving rondom ‘Dennenlust’, heeft vele vragen opgeroepen, maar ook indrukken gemaakt, die bij het Frank Doucettemonument met anderen werden gedeeld.

Directeur Inge van Dijk van ‘t Rendal hield een toespraak over de vrijheid, waarna twee leerlingen een bloemstuk neerlegden.

Aansluitend lazen zes leerlingen hun zelfgeschreven gedichten over de vrijheid voor. Vooral het gedicht van Niels van den Heuvel maakte indruk.

Namens de buurt las Mien Hendrikx-Bennenbroek, na een korte introductie over haar familie in oorlogstijd, een gedicht voor.

Ook burgemeester Dilia Blok was bij deze herdenking aanwezig.

De grote herdenking op zaterdag 7 september begint om 18.30 uur met een plechtige eucharistieviering in Koepelkerk van Lierop.

Pastoor Jan Zwirs zal voorgaan in deze viering waaraan verder wordt meegewerkt door de gilden St. Antonius Abt en O.L.V. Vrouw der Zeven Weeën en Mannenkoor A Capella.

Na afloop van deze viering begeleiden de fanfare en het slagwerkensemble St. Willibrordus allen naar het Frank Doucettemonument, waar vanaf 19.30 uur de grote herdenking plaats vindt.

Er wordt gezongen, er worden muziekstukken gespeeld, de gilden bewijzen hun eer, er zijn toespraken, er worden kransen gelegd en voor iedereen bestaat de gelegenheid zelf bloemen te leggen.

Natuurlijk zal er tevens één minuut stilte zijn en worden The Last Post en het Wilhelmus gespeeld.

Iedereen is bij deze herdenking welkom.


Trefwoorden: herdenkingsmonument frank doucettemonument 75 jaar bevrijding
Geplaatst

zaterdag 07 september 2019 | 09.47 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 07 september 2019 | 10.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub