Soroptimistclub Helmond-Peelland houdt op zaterdag 21 september een middag over empowerment van meisjes en vrouwen in In de Gloria in Asten.

Met sprekers als auteur Tania Heimans, vrouwenhistorica Els Kloek en fotograaf Ahmet Polat viert de club haar zilveren jubileum.

Wat begon als een informele netwerkclub van ondernemende vrouwen, bloeide op tot een dynamische Soroptimistclub. Soroptimisten zetten zich in voor de positieverbetering van meisjes en vrouwen. Dat doen zij internationaal door o.a. de Verenigde Naties te adviseren over beleid en lokaal door goede doelen te steunen.

De serviceclub is al 25 jaar actief in Helmond en Peelregio en heeft in die jaren ruim € 100.000 opgehaald voor ruim tien goede doelen, waaronder UAF, Unicef, Stichting Leergeld en Inloophuis de Cirkel. De club is nog steeds springlevend met een krachtige mix van 25 vakvrouwen tussen 35 en70 jaar.

De middag heeft als motto 'Creating Tomorrow Together'. Een middag vol verhalen over sterke vrouwen; vrouwen die het verschil hebben gemaakt of nog steeds maken. En die nieuwe generaties inspireren en aanmoedigen om als meisje en vrouw je stem te laten horen.

De middag begint om 14.00 uur in In de Gloria, Lindestraat 1 Asten.

De toegang is gratis.

Wel graag even aanmelden via e-mail helmondpeelland@soroptimist.nl.


Trefwoorden: soroptimistclub helmond peelland tania heimans els kloek ahmet polat
Geplaatst

zondag 08 september 2019 | 18.03 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 21 september 2019 | 19.58 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub