NWC vrijwel zeker van kwalificatie voor volgende bekerronde

NWC heeft op zondag 8 september uitstekende zaken gedaan in het bekertoernooi.

De Astenaren versloegen tweedeklasser Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie afgetekend met 1-5 en kunnen kwalificatie voor de volgende ronde bijna niet meer ontgaan. Chesron Geuns was de uitblinker met drie treffers, allen vóór rust geproduceerd.

De eerste helft was enerverend om te aanschouwen. NWC kwam al na zeven minuten op voorsprong dankzij spits Chesron Geuns: 0-1. Even later trok de Geleense fusievereniging de stand weer gelijk dankzij een benutte strafschop (1-1), maar al gauw daarna maakte Geuns zijn tweede namens NWC. Op slag van rust zorgde de aanvalsleider ook nog voor de 1-3, waardoor de bezoekers met een voldaan gevoel konden gaan rusten. Overigens had de score nog hoger kunnen uitvallen als Timo Janssen en Mark Bosch beter omsprongen met de kansen, want die kreeg NWC voldoende. De oranjehemden waren dan ook de betere ploeg.

Na de rustpauze liep NWC verder uit. Timo Janssen zette de 1-4 op zijn naam en in de slotfase zorgde invaller Sander van den Eijnde ook nog voor de 1-5, waardoor de formatie van coach Roel Nabuurs een fraaie uitslag op het scorebord zette. NWC is koploper in de poule, met achter zich Venlosche Boys en Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie met beide drie punten.

Olympia'18 is door de nederlaag uitgeschakeld. NWC zou theoretisch gezien de volgende ronde nog kunnen verspelen, maar dan moet het wel heel gek lopen.

Zondag 15 september ontvangen de Astenaren Venlosche Boys, dat uitkomt in de eerste klasse. Opnieuw een mooie testcase voor de sterk startende equipe van Nabuurs.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Timo Janssen (80' Krijn van Bussel), Douwe Hurkmans, Mark Bosch, Jeroen van Deursen (61' Tijs van Tilburg), Chesron Geuns (46' Sander van den Eijnde) en Youri van Brussel.


Trefwoorden: lindenheuvel-heidebloem combinatie nwc chesron geuns
Geplaatst

maandag 09 september 2019 | 07.32 uur

Laatst gewijzigd

zondag 15 september 2019 | 19.50 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub