PIT-actie in Ommel

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft een gebiedscontrole uitgevoerd op vijf locaties in het buitengebied van Ommel.

Gelijktijdig aan de PIT-actie hebben medewerkers van de gemeente Asten controles uitgevoerd ten behoeve van de VAB’s (Voormalig) Agrarische Bebouwing).

Bewoners/ondernemers stonden positief tegenover de gebiedscontrole. Zij hebben hun zorgen geuit ten aanzien van inbraken, de verkeersveiligheid en de processierups in dit gebied. Tevens zijn er signalen dat bewoners benaderd worden om ruimtes te huren voor drugsgerelateerde activiteiten. De medewerkers van de gemeente en politie pakken dit verder op.

Bij de controles zijn de volgende zaken aangetroffen:

- Diverse milieuovertredingen aangetroffen (opslag afvalstoffen, opslag bodembedreigende stoffen niet op orde, ongekeurde dieseltankopslag)
- Met de controles heeft de gemeente inzicht gekregen welke activiteiten op diverse plaatsen worden ontplooid.

Onder de regie van het PIT zijn er regelmatig acties bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan onder andere bestuurlijke wet- en/of regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen.

Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om ervoor te zorgen dat herhaling wordt voorkomen. Bij de actie in Ommel waren de politie en de gemeente Asten betrokken.

Ook inwoners kunnen een bijdrage leveren tegen ondermijnende criminaliteit. Zo kunnen ze overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven.

Dit kan anoniem per tel. 0492-587309 of per e-mail info@pitteam.nl.

Tips worden vertrouwelijk behandeld. Bellen naar Meld Misdaad Anoniem kan ook: tel. 0800-7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

 


Trefwoorden: pit peelland interventie team
Geplaatst

donderdag 12 september 2019 | 15.01 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 12 september 2019 | 16.07 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub