SIRIS-tv zendt op zaterdag 14 en zondag 15 september filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Familie Donkers 25 jaar De Klepel

Op woensdag 4 september werd de familie Donkers in De Klepel in Asten in het zonnetje gezet. De familie Donkers beheert De Klepel al 25 jaa. De gasten zijn zo tevreden over hen, dat ze hen wilden verrassen.

Vervolgbijeenkomst culturele organisaties

De gemeente Someren houdt op maandag 16 september een bijeenkomst voor de culturele organisaties uit de gemeente Someren. Begin dit jaar heeft de gemeente samen met de Klankbordgroep Cultuur en enkele culturele organisaties om te tafel gezeten om te bekijken hoe de organisaties en gemeente elkaar kunnen helpen om het culturele aanbod op peil te houden. Wethouder Louis Swinkels vertelt over deze bijeenkomst.

Start feestweek 65 jaar Bonifatiusschool

De feestweek van de 65-jarige Bonifatiusschool in Asten begon op maandag 9 september met de onthulling van een bord, confettikanonnen, een toespraak van directeur Linda Janssen en het uitbrengen van een toost op deze jubileumweek. Daarna werden er oud-Hollandse spelletjes gespeeld met de leerlingen.

Jeugd herdenkt 75 jaar bevrijding

Met als thema ‘Vrijheid geef je door’ herdacht en vierde de Lieropse jeugd op donderdag 5 september 75 jaar bevrijding van Lierop. Deze herdenking vond plaats bij het Frank Doucettemonument.

Jubileumweekend tennisvereniging 't Root

Op 10 september was het precies een halve eeuw geleden dat veertien leden samen Tennisvereniging ’t Root hebben opgericht. Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september staat het jubileumweekend gepland. Tijdens dit weekend worden op en rond het tennispark diverse activiteiten georganiseerd.

Tour der Ongeschoren Benen Classic ongerwaeg

Op zondag 1 september werd de Tour der Ongeschoren Benen Classic verreden met de start in Lierop en de finish in Megaland in Landgraaf in Zuid-Limburg. In Susteren was een rustpauze ingelast.

Nieuwe activiteiten in De Einder

De Einder in Someren-Eind organiseert vanaf september een nieuwe activiteit in de maand. De Einder heeft enkele maanden geleden een opfrisbeurt gehad en toen borrelden de ideeën op. Aan het woord zijn Hans Toonders, Jet van Lierop en Irma van Gemert.

75 Jaar Kleindiersportvereniging Streven naar Beter Asten - historie

Kleindiersportvereniging Streven naar Beter uit Asten houdt op zaterdag 19 en zondag 20 oktober een tentoonstelling van pluimvee, konijnen, cavia's, sierduiven, oorspronkelijke duiven en sier- en watervogels. De tentoonstelling wordt gehouden in gemeenschapshuis De Klepel in Asten. De komende vijf weken besteedt SIRIS-tv uitgebreid aandacht aan Streven naar Beter, die vorig jaar haar 75-jarig bestaan vierde. In deze eerste aflevering praten Wim Verdeuzeldonk, Henk Verspeek en Jos van Ruijven over de historie van de vereniging.

Deel 2:

Lierop viert 75 jaar bevrijding

Op zaterdag 7 september werd in Lierop 75 jaar bevrijding herdacht en gevierd. De herdenking begon met een plechtige eucharistieviering in de Koepelkerk. Pastoor Jan Zwirs ging voor in deze viering waaraan werd meegewerkt door de gilden Sint. Antonius Abt en Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën en mannenkoor A Capella. Na afloop van deze viering begeleidden de gildes alle genodigden, onder wie naaste familieleden van de bewoners en de stille werkers van onderduikerskamp Dennenlust, naar het Frank Doucettemonument, waar de grote herdenking plaats vond. Het thema van de herdenking was 'Geef vrijheid door'.

Sponsorloop basisschool Bonifatius in Asten

Basisschool St. Bonifatius in Asten hield op donderdag 12 september een sponsorloop voor de patiëntenvereniging van SED. De Bonifatiusschool heeft een leerling met deze aandoening.

Geluidsinstallatie in centrum Asten

Bij de twee laatste herinrichtingen van het centrum van Asten kwam de vraag op tafel of de samenwerkende ondernemers het centrum van bedrading onder de grond wilden voorzien voor een geluidsinstallatie. Hoewel er wel belangstelling voor was, ontbrak het geld. Nu jaren later is er wel muziek in het centrum van Asten. Stichting Centrummanagement Asten nam op donderdag 12 september de installatie officieel in gebruik.

Nieuwe Stichting Sint en Piet Someren

Op woensdag 4 september werd de nieuwe Stichting Sint en Piet Someren officieel notarieel vastgelegd op notariskantoor Van Kaam in Someren. Vanuit de werkgroep waren aanwezig Meindert Bankers, Rex van Eijk, Theo van Heugten en Ruud van Dongen.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht siris-tv
Geplaatst

zaterdag 14 september 2019 | 11.10 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 18 september 2019 | 21.01 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub