Venray en Someren gaan allebei door in het bekertoernooi na 5-1 overwinningen op respectievelijk Heer en Volkel.

Op sportpark De Potacker was Someren aanvankelijk heer en meester. Al in de tweede minuut kreeg de thuisclub een eerste kans. De kopbal van Maico Meulen was echter te zacht en belandde precies in de handen van de Volkel-goalie. Een fractie later kon Maico alsnog juichen toen zijn voorzet door alles en iedereen gemist werd en de bal bij de tweede paal in het doel verdween, 1-0.

Someren kreeg daarna nog een aantal doelrijpe kansen, die niet werden benut. Een schot van Mike Kusters belandde op de lat en in de rebound kwam Koen de Louw niet iets tekort. Koen liep even later vrij voor het doel om een inzet van Guilion Leyten binnen te tikken, maar doelman Kuijpers voorkwam die voorzet met zijn vingertoppen.

Na een half uur kantelde de wedstrijd. De Somerense spelers kwamen steeds een stap te laat en konden niet voorkomen dat ook de gasten kansen kregen. Een laag schot van Rick van Hinthum en een gevaarlijke vrije trap van Bob Linders werden goed gepareerd door Maarten Werts. Vlak voor rust werd de stand toch gelijk. Bart Theeuwen soleerde door de Somerense defensie en kon ongehinderd de 1-1 aantekenen.

Someren begon goed aan de tweede helft. Al na enkele minuten gleed Koen de Louw een voorzet van Luc Bouwmans voorbij de doelman, 2-1. Thijs Martens die in het veld kwam voor Dévi Fondon scoorde binnen luttele seconden bij zijn eerste balcontact de 3-1 na een assist van Maico, 3-1. Gijs Verstraten was daarna dicht bij de 3-2, maar hij kopte de bal naast het doel. Luc Bouwmans gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot: hij scoorde op aangeven van Joost van de Velden de 4-1. Het verzet van Volkel was gebroken en Koen had pech dat zijn schot strandde op de lat. In de slotfase kopte Oelse Venhuizen na een hoekschop van Thijs Martens de 5-1 eindstand op het scorebord.

Een goede generale voor de competitie die op zondag 22 september begint met een thuiswedstrijd tegen Braakhuizen. Aanvang 14.30 uur.


Trefwoorden: volkel sv someren
Geplaatst

maandag 16 september 2019 | 07.42 uur

Laatst gewijzigd

maandag 16 september 2019 | 16.03 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub