Bierdoppenfestival Someren, S.K. Wilhelminaplein, OJC Comeet en de OndernemersvVereniging Someren hielden op zondag 15 september de derde editie van de Bierdoppeninleverdag. Hier werden miljoenen bierdoppen uit het hele land ingezameld.

De opbrengst van de verkoop hiervan gaat dit jaar naar drie goede doelen: het hoofddoel Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), Wooninitiatief 't Clockhuys Asten en Stichting Vrienden Van Domaine de Puylagorge.

Natuurlijk werd er weer voor gratis muzikaal entertainment gezorgd. Geheel belangeloos traden Hofkapel De Meerpoel, de bands Heay-Yeah en HillStone-Rockcovers op op het Wilhelminaplein.

De totaalopbrengst van de ingeleverde bierdoppen (zo'n 44.000 kg) en de winnaars worden bekend gemaakt tijdens het feitelijke Bierdoppenfestival 2019, tijdens Comeet Outdoor 2019 op zondag 13 oktober.

Stichting Kika financiert de onderzoeken naar kinderkanker. Dit om de genezingskans te verhogen en de behandelmethodes te verbeteren. ’t Clockhuys in Asten is een ouderinitiatief wat tot doel heeft om een kleinschalige woonvoorziening te realiseren en in stand te houden voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge zorgt ervoor dat vakantiegasten van het park een handicap nooit als een beperking ervaren.


Trefwoorden: ojc comeet wooninitiatief stichting vrienden van domaine de puylagorge clockhuys bierdoppenfestival bierdoppeninleverdag stichting kika
Geplaatst

dinsdag 17 september 2019 | 17.07 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 21 november 2019 | 12.21 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub