NWC maakt zich op voor competitiestart tegen Beerse Boys

Na een geslaagde voorbereiding met een succesvolle oefen- en bekercampagne maakt promovendus NWC uit Asten op zondag 22 september de echte comeback in de tweede klasse.

De oranjehemden treffen op de eerste speeldag Beerse Boys, dat vorig seizoen als tiende eindigde in 2F.

In het Astense kamp heerst veel vertrouwen richting de seizoensouverture. NWC beleefde een uitstekende voorbereiding en won daarin alle wedstrijden, zowel tegen eerste- als tweedeklassers. ZSV (vriendschappelijk), Olympia’18, Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie en afgelopen zondag Venlosche Boys (allen beker) werden aan de zegekar gebonden waardoor NWC optimaal lijkt voorbereid voor de competitiestart. Tegen de eersteklasser uit Venlo koesterde NWC lange tijd zelfs een 3-0 voorsprong, maar die kwam in de slotfase nog wel even in gevaar. Het duel eindigde in 3-2 en NWC plaatste zich knap voor de volgende bekerronde. De formatie van trainer Roel Nabuurs voetbalt naar behoren en wil die vorm meenemen naar Oost-, West- en Middelbeers, waar Beerse Boys zondagmiddag om 14.30 uur de opponent is.

Bij de Beerzenaren kende men een wat mindere aanloop. In een poule met De Ster, VOAB en GSV’28 werd Beerse Boys vierde en laatste met één punt. De nieuwe coach Hans Staps had dan ook gehoopt op een betere start, maar zal gebrand zijn om Beerse Boys voor eigen publiek voortvarend te laten beginnen aan de competitie. De afgelopen twee seizoenen waren vrijwel identiek voor Beerse Boys, want zowel in 2018 als 2019 finishten de roodwitten als tiende. De ploeg bleef dus beide keren net boven de degradatiestreep. In seizoen 2017-2018 troffen Beerse Boys en NWC elkaar dus ook al in de tweede klasse, en twee keer namen beide elftallen genoegen met een punt. In Midden-Brabant werd het 0-0 na een fysieke uitputtingsslag met veel strijd, later in dat seizoen noteerden de twee teams een 2-2-remise in Asten.

NWC is er klaar voor, maar weet uit het verleden dat het stugge Beerse Boys geen gemakkelijke tegenstander zal zijn. Om 14.30 uur fluit arbiter Nelemans uit Zundert voor het eerst en maakt NWC officieel de rentree in de tweede klasse op sportpark De Klep. Zes dagen later staat de kanaalderby thuis tegen buurman Someren alweer op de planning.


Trefwoorden: nwc beerse boys
Geplaatst

vrijdag 20 september 2019 | 08.16 uur

Laatst gewijzigd

zondag 13 oktober 2019 | 19.31 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub