SIRIS-tv zendt op zaterdag 21 en zondag 22 september filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Nieuwe koning Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën

Gerard Geutjens is nieuwe koning van Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën uit Lierop. Gerard Geutjens schoot al bij het 87e schot de vogel naar beneden.

Repetitie jubileumvoorstelling PAUL

De 50-jarige Tejaterwerkgroep 2000 uit Asten speelt in september het toneelstuk 'Paul', een muzikale jubileumvoorstelling met muziek van The Beatles. De uitvoeringen zijn op zaterdag 21 en op zondag 22 september in gemeenschapshuis De Klepel in Asten. Daar wordt ook gerepeteerd.

Zummers Triduüm dag 2

Het Zummers Triduüm vond dit jaar plaats in De Ruchte op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 september. Het thema was ‘Gezellig onder mekaar’ en dat was wat er drie dagen achter elkaar gebeurde. U ziet beelden van dag 2.

Zummers Triduüm dag 3

Het Zummers Triduüm vond dit jaar plaats in De Ruchte op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 september. Het thema was ‘Gezellig onder mekaar’ en dat was wat er drie dagen achter elkaar gebeurde. U ziet beelden van dag 3.

Vervolgbijeenkomst culturele organisaties Someren

De gemeente Someren hield op maandag 16 september een bijeenkomst voor de culturele organisaties uit de gemeente Someren. Someren heeft een bloeiend verenigingsleven. De gemeente merkt dat het in de praktijk voor veel verenigingen best moeilijk is om het bestuur draaiende te houden of nieuwe leden te werven. Begin dit jaar heeft de gemeente samen met de Klankbordgroep Cultuur en enkele culturele organisaties om te tafel gezeten om te bekijken hoe de organisaties en gemeente elkaar kunnen helpen om het culturele aanbod op peil te houden. De vervolgbijeenkomst vond plaats in de bibliotheek in Someren. De avond werd geleid door wethouder van cultuur Louis Swinkels.

Duurzame Koplopers - Betoncentrale Raijmakers Someren BV

Zeven bedrijven uit de Peel hebben deelgenomen aan het videoproject 'Duurzame Koplopers uit de Peel', georganiseerd door Rabobank Peelland Zuid. De Peelpioniers hebben alle verhalen van elk bedrijf vastgelegd in een video. Deze videoverhalen worden op SIRIS-tv en haar social mediakanalen uitgezonden. De Duurzame Koplopers zijn bedrijven die vooropgaan in het samen duurzaam en sterker maken van de Peel. Deze koplopers steken hun nek uit, komen met nieuwe ideeën en integreren milieuzorg, eerlijke handel, dierenwelzijn of andere maatschappelijk belangen in hun bedrijfsvoering. In de eerste uitzending aandacht voor Betoncentrale Raijmakers Someren BV. Iedereen die over de brug rijdt tussen Asten en Someren (her)kent het bedrijf van de familie Raijmakers dankzij de enorme betonsilo's die langs de brug staan. Maar wist je dat achter de silo's het verhaal van een unieke Duurzame Koploper schuilgaat? Esther Raijmakers is aan het woord.

Asten Nu - Burgerinitiatieven

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de burgerinitiatieven die de gemeente Asten wil stimuleren. Burgemeester Hubert Vos en beleidsmedewerker Jori Meulendijks vertellen hoe u een burgerinitiatief het beste kan aanpakken.

Deel 2:

79e Fokpaardendag Lierop

Op maandag 16 september vond op het Kerkenhuis in Lierop voor de 79e keer de Fokpaardendag plaats. Het programma was weer een combinatie van fokkerij en sport.

Sponsorloop basisschool Voordeldonk

Al decennia lang houdt basisschool Voordeldonk in Asten een sponsorloop voor een goed doel. Dit jaar gebeurde dat op woensdag 18 september. Het goede doel van dit jaar was Vrienden van Hof van Bluyssen. Tijdens de sponsorloop werden er rondjes Eikelaar gelopen. 

Dag 2 Agrarische Dagen Someren

De tweede dag van de Agrarische Dagen Someren in Someren-Heide begon met de oogstdankviering, georganiseerd door de ZLTO-afdeling Asten-Heusden-Ommel. Onder leiding van Wim van Bussel van de Belevingskerk in Heusden werd het een eigentijdse viering met diverse sprekers, ieder met een persoonlijk verhaal. De viering werd muzikaal opgeluisterd door het Heusdense koor In Between. Het thema van deze dertiende editie was 'Van het land naar de klant'.

Tour der Ongeschoren Benen Classic - Na de finish

Op zondag 1 september werd de Tour der Ongeschoren Benen Classic verreden. Na de start in Lierop reden zo’n 150 toerfietsers, met daarbij enkele bekende artiesten en oud-beroepsrenners, door het mooie Brabantse en Limburgse land. De finish lag op het Pinkpopterrein in Landgraaf. SIRIS-tv sprak na afloop aan de finish met enkele deelnemers en organisatoren.

75 Jaar Streven naar beter - Carel en Angela Verdeuzeldonk over sierduiven

Kleindiersportvereniging Streven naar Beter uit Asten houdt op zaterdag 19 en zondag 20 oktober een tentoonstelling van pluimvee, konijnen, cavia's, sierduiven, oorspronkelijke duiven en sier- en watervogels. De tentoonstelling wordt gehouden in gemeenschapshuis De Klepel in Asten. De komende weken besteedt SIRIS-tv uitgebreid aandacht aan Streven naar Beter, die vorig jaar haar 75-jarig bestaan vierde. In deze tweede aflevering praten Carel en Angela Verdeuzeldonk uit Asten over hun sierduiven.


Trefwoorden: siris-tv siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 20 september 2019 | 22.48 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 27 september 2019 | 06.55 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub