Valse competitiestart voor ondermaats spelend NWC

NWC uit Asten staat na een sterke voorbereiding weer even met beide benen op de grond.

De equipe van trainer Roel Nabuurs werd op zondag 22 september afgetroefd door een met meer overtuiging spelend Beerse Boys (2-1), mede dankzij een rampzalige openingsfase.

Binnen twee minuten keek NWC al tegen een achterstand aan. Bij de eerste paal torende Jannes Mulders boven iedereen uit en kopte de bal tegen de touwen: 1-0. Beerse Boys, waarvan algemeen bekend is dat het een fysiek sterke ploeg is, bleek vanaf het begin dan ook een taaie opponent waar NWC alle moeite mee had. Er lag wel degelijk ruimte achter de Beerse Boys-defensie, maar de Astense bezoekers misten een plan om gevaarlijk voor het doel van keeper Rob Wilborts op te duiken. Bovendien leek NWC telkens overal een stapje te laat te komen en speelden de soms gefrustreerd ogende oranjehemden voor rust voornamelijk tegen zichzelf. Echt grote mogelijkheden kregen beide teams eigenlijk niet meer in de eerste helft, al was een poging van buitenspeler Tijs van Tilburg nog wel enigszins dreigend.

De eerste kans na de onderbreking was voor de gastheren. De no-nonsense rechtsback Stijn van Heerbeek stoomde mee op en produceerde een drukkend schot, maar de uithaal vloog voorlangs. Langzaam kreeg NWC iets meer de overhand en met het inbrengen van Jeroen van Deursen kregen de gasten wat meer diepte in het spel. Een voorzet van de invaller belandde bij Youri van Brussel, maar zijn poging werd uit het doel geranseld door de prima sluitpost Wilborts. Even later stond Chesron Geuns vogelvrij in het strafschopgebied en hij kopte een prima voorzet van Ruud Leenen in de verre hoek: 1-1. NWC had een iets betere fase en werd opnieuw gevaarlijk via Van Brussel, maar puur op inzet knokte Beerse Boys zich terug in het duel zonder vloeiend veldspel op de mat te leggen. In kansrijke positie maaide Beerse Boys-speler Thijs van Oirschot over het doel, maar even later had de aanvaller meer geluk. Een vrije trap van Mulders werd schitterend uit de hoek gedoken door NWC-doelman Gijs Brüsewitz, maar in de rebound had Van Oirschot geen enkele moeite met de afwerking: 2-1. Twee minuten daarna voorkwam Brüsewitz een definitieve beslissing toen Van Oirschot de derde op zijn schoen had. Wegens buitenspel keurde arbiter Nelemans een doelpunt van Pepijn van Spreuwel af, nadat hij uit een moeilijke hoek trefzeker leek te gaan worden. In de slotfase moest NWC opportunistisch spelen, maar beet men zich stuk op de stugge thuisploeg.

NWC miste de scherpte, overtuiging en misschien ook wel een stukje over-mijn-lijk-mentaliteit om met een resultaat sportpark De Klep te verlaten, terwijl Beerse Boys terecht met de zwaarbevochten zege aan de haal ging op deze eerste speeldag.

De Astenaren beginnen dus slecht, maar zullen op zaterdag 28 september in de derby tegen Someren ongetwijfeld beter voor de dag willen komen dan zondag het geval was. Het treffen van zondag toont in ieder geval aan dat de tweede klasse weer even een niveautje hoger is dan de derde klasse, waar NWC wekelijks eenvoudig aan de drie punten kwam. De Kanaalderby, zaterdagavond op ’t Root, begint om 19.00 uur.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Leon van den Bosch (79’ Menno Janssen), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Timo Janssen, Douwe Hurkmans, Mark Bosch, Tijs van Tilburg (46’ Jeroen van Deursen), Chesron Geuns en Youri van Brussel.


Trefwoorden: beerse boys nwc asten nwc
Geplaatst

maandag 23 september 2019 | 07.56 uur

Laatst gewijzigd

maandag 23 september 2019 | 07.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub