SIRIS-tv zendt op dinsdag 24 en woensdag 25 september filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Verspreiding bevrijdingsvuur naar Peelgemeenten

In het najaar van 2019 is het 75 jaar geleden dat de Peel bevrijd werd. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren en de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, ontstaken de Peelgemeenten op donderdag 19 september het bevrijdingsvuur van De Peel. Vanaf de Markt in Asten waaierde het vuur daarna over zeven Peelgemeenten. Na de ceremonie brachten de aanwezige burgemeesters, gilden en lopersgroepen het vuur naar hun gemeente waar het ontstoken werd op de dag van de bevrijding.

Ray Higgs eregast in Asten

Bij het ontsteken van het bevrijdingsvuur op donderdag 19 september op de Markt in Asten was de 94-jarige Ray Higgs de eregast. Higgs is een Engelse oorlogsveteraan van de het 25 Field Regiment RR, die in oktober 1944 gevochten heeft tijdens de Slag om de Peel. Harrie van Horik praat met oud-strijder Ray Higgs en Piet Snijders.

75 Jaar Streven naar beter - Carel en Angela Verdeuzeldonk over sierduiven

Kleindiersportvereniging Streven naar Beter uit Asten houdt op zaterdag 19 en zondag 20 oktober een tentoonstelling van pluimvee, konijnen, cavia's, sierduiven, oorspronkelijke duiven en sier- en watervogels. De tentoonstelling wordt gehouden in gemeenschapshuis De Klepel in Asten. De komende weken besteedt SIRIS-tv uitgebreid aandacht aan Streven naar Beter, die vorig jaar haar 75-jarig bestaan vierde. In deze tweede aflevering praten Carel en Angela Verdeuzeldonk uit Asten over hun sierduiven.

Deel 2:

Scootmobieldag in Asten (en Someren)

Op woensdag 18 september stond in Asten een scootmobieltraining op het programma. Om te oefenen met de scootmobiel moesten de deelnemers naar het Slievenpark in Someren.

Hondenplons in De Diepsteeckel

Openluchtzwembad De Diepsteeckel in Someren sloot op zondag 22 september voor de zesde keer het zwembadseizoen af met een hondenplons. Het was weer een prachtig gezicht, al die honden in het zwembad.

Harriët Verkoelen Gezonde Held 2019

Diëtiste, diabetesexpert en schrijfster van een viertal boeken over voeding en leefstijl, Harriët Verkoelen uit het Gelderse Buren en geboren in Asten, is door de lezers van GezondNu verkozen tot Gezonde Held 2019. Verkoelen was genomineerd vanwege haar tomeloze inzet om de diabeteszorg te veranderen en haar zeer succesvolle methode om diabetes te overwinnen. SIRIS-tv sprak met Harriët op het terras van Jan van Hoek.

Asten Nu - Burgerinitiatieven

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de burgerinitiatieven die de gemeente Asten wil stimuleren. Burgemeester Hubert Vos en beleidsmedewerker Jori Meulendijks vertellen hoe u een burgerinitiatief het beste kan aanpakken.


Trefwoorden: siris-tv vandaag op siris-tv
Geplaatst

dinsdag 24 september 2019 | 18.57 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 27 september 2019 | 06.53 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub