Veldrijders in actie in Rabocyclocross in Lierop

Op zaterdag 24 oktober wordt de Rabobank-Cyclocross in Lierop verreden.

De organisatie is daarbij gewoontegetrouw in handen van Toer- en supportersclub Solo. In de vijftiende uitgave van deze omvangrijke veldritdag opent de jongste categorie van de KNWU-jeugd om 10.00 uur het wedstrijdprogramma. Vervolgens komen ook de zes overige jeugdcategorieën aan het vertrek. Aan de start komen o.a. de regionale renners Danny van Lierop en Youri Meeuws. Er hebben zich ook deelnemers uit Letland en Estland aangemeld.

Na de jeugd is het om 14.00 uur de beurt aan de junioren. De Somerense talenten Luca Vreeswijk en Martijn Meeuws vormen in deze categorie de lokale inbreng. Luca Vreeswijk behoort tot één van de favorieten in zijn categorie. Hun voornaamste concurrenten zijn de neven David en Jens Dekker uit de bekende Drentse wielerfamilie. Vanaf 15.00 uur wordt startgelegenheid geboden aan de vrouwen. De plaatselijke favoriete Lana Verberne behoort hier tot de podiumkandidaten. Zaterdag werd ze nog tweede in de nationale veldrit van Poortugaal. Ook de winnares van vorig jaar Lizzy Witlox komt aan de start.

Evenals voorgaande jaren wordt er gebruik gemaakt van het motorcrosscircuit van de MAC Lierop aan het Kerkenhuis. Voor de cyclocrossers is het een gevarieerd parkoers, waar vooral het rulle zand en het veelvuldig draaien en keren het extra zwaar maakt. Op het terrein is er een tent geplaatst waarin de permanence gevestigd is. Het wedstrijdcommentaar tijdens de wedstrijden wordt verzorgd door thuisspeaker Rien van Horik en Mierlonaar Peter van Hoek. Als trouwe hoofdsponsor fungeert de Rabobank Peelland Zuid.

De toegang is gratis.

 


Trefwoorden: rabocyclocross solo tsc solo
Geplaatst

dinsdag 20 oktober 2015 | 13.21 uur

Laatst gewijzigd

zondag 25 oktober 2015 | 07.42 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub