SIRIS-tv zendt op zaterdag 28 en zondag 29 september filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Verspreiding bevrijdingsvuur naar Peelgemeenten

In het najaar van 2019 is het 75 jaar geleden dat de Peel bevrijd werd. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren en de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, ontstaken de Peelgemeenten op donderdag 19 september het bevrijdingsvuur van De Peel. Vanaf de Markt in Asten waaierde het vuur daarna over zeven Peelgemeenten. Na de ceremonie brachten de aanwezige burgemeesters, gilden en lopersgroepen het vuur naar hun gemeente waar het ontstoken werd op de dag van de bevrijding.

Ray Higgs eregast in Asten

Bij het ontsteken van het bevrijdingsvuur op donderdag 19 september op de Markt in Asten was de 94-jarige Ray Higgs de eregast. Higgs is een Engelse oorlogsveteraan van de het 25 Field Regiment RR, die in oktober 1944 gevochten heeft tijdens de Slag om de Peel. Harrie van Horik praat met oud-strijder Ray Higgs en Piet Snijders.

Stichting Glazen Kooi schenkt klimtoestel aan hertenkamp

Stichting Glazen Kooi uit Someren is nog steeds bezig met het vervullen van wensen die door de selectie kwamen bij de Glazen Kooi eind december vorig jaar. Stichting Vrienden Hertenkamp Someren kreeg een klimtoestel voor de dieren van het dierenpark. Op vrijdag 20 september werd het houten bouwwerk officieel in gebruik genomen.

75 Jaar Streven naar beter - Piet van Moorsel over zijn konijnen

Kleindiersportvereniging Streven naar Beter uit Asten houdt op zaterdag 19 en zondag 20 oktober een tentoonstelling van pluimvee, konijnen, cavia's, sierduiven, oorspronkelijke duiven en sier- en watervogels. De tentoonstelling wordt gehouden in gemeenschapshuis De Klepel in Asten. De komende weken besteedt SIRIS-tv aandacht aan 75 jaar Streven naar Beter. In deze derde aflevering vertelt Piet van Moorsel uit Deurne over zijn Belgische Hazen en zijn hangoortjes.

Duurzame Koplopers uit de Peel - Hanry de Groot

Zeven bedrijven uit de Peel hebben deelgenomen aan het videoproject 'Duurzame Koplopers uit de Peel', georganiseerd door Rabobank Peelland Zuid. De Peelpioniers hebben alle verhalen van elk bedrijf vastgelegd in een video. In de komende weken worden alle videoverhalen op SIRIS-tv en haar social mediakanalen op vrijdag tot en met zondag uitgezonden. De Duurzame Koplopers zijn bedrijven die vooropgaan in het samen duurzaam en sterker maken van de Peel. Deze koplopers steken hun nek uit, komen met nieuwe ideeën en integreren milieuzorg, eerlijke handel, dierenwelzijn of andere maatschappelijk belangen in hun bedrijfsvoering. In de tweede uitzending aandacht voor melkveehouder Hanry de Groot uit Lierop. De Groot maakte in het afgelopen jaar met zijn agrarische bedrijf een reuzensprong. Hoe pakte hij dit aan en wat maakt hem tot een Duurzame Koploper? Blijven focussen op het totaalplaatje: zowel koe als boer moeten het naar de zin hebben.

Deel 2:

Bevrijdingsvuur in Someren

Op donderdagavond 19 september werd in Asten het bevrijdingsvuur ontstoken als start voor de herdenking van de bevrijding van de zes Peelgemeenten en het Limburgse Meijel. Hierna werd het vuur door een lopersgroep van atletiekvereniging ’t Jasper Sport, gevolgd door een legerauto met daarin burgemeester Dilia Blok, en de Somerense gilden naar het Vredesmonument aan het Speelheuvelplein in Someren gebracht. Muziekvereniging Someren-Heide zorgde voor de muzikale omlijsting. Na de toespraak van burgemeester Dilia Blok ontstaken de oorlogsveteranen Mariël van Lierop en Evert Feller het bevrijdingsvuur. Voorafgaand aan de indrukwekkende ceremonie verzorgde Rick Krosenbrink, voorzitter van de Stichting Veteranen Someren, in het Protestants kerkje een lezing over de bevrijding van Someren op 20 september 1944.

Beste Amandel Speculaas Bakker

Op woensdag 25 september werd Bakkerij Van de Mortel uitgeroepen tot beste Amandel Speculaas Bakker van heel Nederand. Op donderdag 26 september werden de prijzen uitgereikt door Beko Coöperatie in de winkel aan de Floreffestraat.

Kermis Someren 2019

De kermis in Someren is weer achter de rug. Het weer werkte enorm mee.

Wout van Vlerken 50 jaar

Het is alweer vijftig jaar geleden dat Wout en Franka van Vlerken een winkel met witgoedapparaten en verlichting zaak startten in Mierlo-Hout. Ook in Someren is een ElectroWorld Wout van Vlerken-vestiging. Wout van Vlerken junior en Piet Berkers vertellen over 50 jaar Wout van Vlerken en over het feestweekend.

Scootmobieldag in Asten (en Someren)

Op woensdag 18 september stond in Asten een scootmobieltraining op het programma. Om te oefenen met de scootmobiel moesten de deelnemers naar het Slievenpark in Someren.

Nieuwe plannen Glazen Kooi

Stichting Glazen Kooi uit Someren zet zich sinds 2016 in voor Groot- Someren met als doel saamhorigheid te creëren tussen de feestdagen en aandacht te besteden aan de wensen van het Zummerse volk. Door diverse geldinzamelingsacties en activiteiten worden wensen in vervulling gebracht. Dit jaar gaat er het een en ander veranderen. Dit meldden Céleste Hellendoorn en Jan Loomans op vrijdag 20 september bij het vervullen van een wens in het hertenkamp in Someren. Céleste vertelt hoe het met de vervulling van de wensen gegaan is.

Hondenplons in De Diepsteeckel

Openluchtzwembad De Diepsteeckel in Someren sloot op zondag 22 september voor de zesde keer het zwembadseizoen af met een hondenplons. Het was weer een prachtig gezicht, al die honden in het zwembad.

Gemeentenieuws - Minimaregelingen

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de minimaregelingen waar inwoners met een kleine beurs gebruik van kunnen maken. Wethouder Theo Maas en Jan Müller, voorzitter van de participatiecommissie, geven tekst en uitleg.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht siris-tv
Geplaatst

vrijdag 27 september 2019 | 23.49 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 04 oktober 2019 | 17.17 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub