SIRIS.nl

Controle hondenbelasting in gemeente Someren

De jaarlijkse controle hondenbelasting gaat binnenkort in de gemeente Someren van start.

Het uitvoeren van de controle gebeurt door het bedrijf Legitiem namens de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB), waarbij de gemeente Someren is aangesloten.

In de gemeente Someren zijn houders van honden verplicht om hondenbelasting te betalen. Volgens de Verordening hondenbelasting gelden er enkele vrijstellingen, zoals het houden van een hond buiten de bebouwde kom.

Het aantal honden dat u houdt, bepaalt de hoogte van de aanslag. Het heffen en innen van de hondenbelasting wordt verzorgd door BSOB.

Er wordt binnen de bebouwde kom huis-aan-huis gecontroleerd op het houden van honden. De controleur belt bij u aan, om te controleren of u één of meerdere honden houdt die nog niet opgenomen is/zijn in de hondenbelasting. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren als medewerker van het bedrijf Legitiem.

Als u tijdens de controle thuis bent, en uw hond(en) staa(t)(n) al bij BSOB geregistreerd, dan hoeft u niets te doen. U ontvangt van BSOB dan automatisch een aanslag hondenbelasting. Mocht u tijdens de controle niet thuis zijn, dan doet de controleur een brief bij u door de brievenbus. Als hieruit blijkt dat hij de aanwezigheid van één of meerdere ongeregistreerde hond(en) vermoedt, dan verzoeken wij u om even contact op te nemen met BSOB. Dit kan via het contactformulier op www.bs-ob.nl of via het Klantcontactcentrum van BSOB.

Het heeft de voorkeur om aangifte via het digitale loket van BSOB te doen, zie hiervoor de website www.bs-ob.nl. Als u niet in de gelegenheid bent om de aanmelding via internet te doen, dan kunt u bij BSOB een aanmeldingsformulier aanvragen.

Als u geen aangifte doet, dan leidt dit tot naheffing van de hondenbelasting, verhoogd met een boete.

De belasting bedraagt voor het hele jaar: € 49 voor de eerste hond, € 73 voor elke volgende hond en € 130 voor een kennel, die geregistreerd staat bij Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van BSOB via het contactformulier op www.bs-ob.nl of via tel. 088-551 00 00. Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur.