NWC heeft de Kanaalderby tegen SV Someren met 1-0 gewonnen.

De formatie van trainer Roel Nabuurs profiteerde van de overtalsituatie en trok de zege dankzij de jarige Douwe Hurkmans naar zich toe.

De Astenaren startten sterk en de eerste mogelijkheden waren dan ook voor de thuisploeg. Jeroen van Deursen troefde zijn directe opponenten op snelheid af, maar zijn inzet werd gekeerd door de Somerense doelman Maarten Werts.

Even later pareerde de Someren-aanvoerder een harde uithaal van Chesron Geuns, die een teruggetrokken voorzet krullend op doel joeg. Aan de overzijde had Luc Bouwmans namens de gasten de 0-1 op zijn schoen, maar hij maaide jammerlijk over de bal heen in kansrijke positie. De storm ging vervolgens liggen en beide teams hadden veel moeite om openingen te creëren.

Zoals vaker was deze Kanaalderby dan ook erg rommelig, met twee elftallen die slordig speelden en ook de spanning speelde parten. NWC begon dus goed, maar kon het spelniveau niet vasthouden. Bij rust stond de brilstand dan ook op het scorebord.

Na de onderbreking was het opnieuw NWC dat de gevaarlijke partij was, maar doelpunten vielen er nog niet. Van Deursen was dichtbij, maar het lukte hem niet op de trekker over te halen. Someren had de dreiging via Bouwmans, die zijn lob over het doel zag gaan. Twee minuten daarna vloog een vrije trap van Sander van den Eijnde op het dak van het vijandelijke doel, waar veel toeschouwers al dachten aan een 1-0.

Chesron Geuns, de spits van de oranjehemden, ontsnapte even later aan buitenspel, maar bracht te weinig kracht in zijn schot om Werts te verslaan. De derby kreeg ruim voor tijd een andere wending toen de Somerense centrumverdediger Robert van Lierop binnen een paar minuten rood kreeg. Eerst duwde hij Van Deursen tijdens een opstootje in zijn rug, daarna haalde hij de Astense aanvaller dom neer. Arbiter Van Westing, die veel kleine overtredingen affloot, kon in dit geval niet anders dan Van Lierop van het veld te sturen.

NWC had daarna overduidelijk het initiatief en kwam snel op 1-0. Douwe Hurkmans besloot uit te halen en knalde de bal schitterend in de kruising (1-0), waarmee hij zijn equipe op het juiste moment op voorsprong bracht. Someren kwam deze tik niet te boven en was de grip compleet kwijt, waardoor de Astenaren gemakkelijk overeind bleven. NWC kreeg via Youri van Brussel de uitgelezen mogelijkheid om het spannende maar slechte duel te beslissen, maar nadat hij de bal perfect voor zijn voeten kreeg van Van Deursen, mikte hij snoeihard over.

In de slotfase brak NWC geregeld gevaarlijk en met veel mensen uit, maar de wedstrijd bleef tot het laatste fluitsignaal meeslepend. Niet vanwege het schouwspel, maar omdat de marge klein bleef. Someren kreeg nog enkele vrije trappen en hoopte daarmee roet in het eten te gooien van de thuisploeg, maar in de buurt van een treffer kwamen de blauwwitten niet meer.

NWC trok de overwinning over de streep en versloeg derhalve de buurman, die de ondertalsituatie geen hoofd konden bieden. 

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Timo Janssen, Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns (89’ Sam Ockers) en Youri van Brussel.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Wesley van den Boomen, Niels Schweren, Robert van Lierop, Mike Kusters, Joost van der Velden, Luuk Hoeben (68’ Oelse Venhuizen), Justin Hoeben, Luc Bouwmans (84’ Maico Meulen), Koen de Louw en Thijs Martens.


Trefwoorden: nwc nwc asten sv someren kanaalderby douwe hurkmans
Geplaatst

zondag 29 september 2019 | 18.51 uur

Laatst gewijzigd

maandag 30 september 2019 | 06.55 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub