Vandaag op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt op dinsdag 1 en woensdag 2 oktober filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Opening Wehrmachthuisje Someren-Heide

Op vrijdag 20 september werd het Wehrmachthuisje aan de Kerkendijk in Someren-Heide officieel geopend. Dat was ook de dag dat de gemeente Someren 75 jaar bevrijd is.

PR-campagne Crescendo gestart

Op vrijdag 27 september opende toneelvereniging Crescendo op feestelijke wijze de etalage in de Postelstraat in Someren. Dit was de aftrap van de PR-campagne voor de familievoorstelling ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’.

Appelactie De Meerpoel

Carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren houdt op zaterdag 5 oktober de jaarlijkse appelactie. Huis aan huis worden zakken met echte Zummerse eppelkes aangeboden. Roland van Bussel van De Meerpoel vertelt hoe u aan zo’n appel komt.

Beste Amandel Speculaas Bakker

Op woensdag 25 september werd Bakkerij Van de Mortel uitgeroepen tot beste Amandel Speculaas Bakker van heel Nederand. Op donderdag 26 september werden de prijzen uitgereikt door Beko Coöperatie in de winkel aan de Floreffestraat.

ZLTO in actie voor voedselbank

Op donderdag 26 september overhandigde ZLTO Asten bij de Jumbo in Someren het bedrag van de collecte, die tijdens de oogstdankviering op de ‘agrarische dagen’ in Someren-Heide werd binnengehaald. Daar werden goederen van gekocht voor de Voedselbank Deurne, Asten, Someren.

Project Laaggeletterdheid op basisschool De Diamant

Van maandag 9 tot en met zondag 15 september was de Week van de Alfabetisering. Op donderdag 12 september stond de lessen bij basisschool De Diamant in Someren in het teken van laaggeletterdheid en de gevolgen daarvan.

Deel 2:

Evacuatietocht van Neerkant naar Heusden

Op zondag 22 september herdachten de Neerkant, Meijel en Heusden, in het kader van het programma Death Valley De Peel, de hevige strijd die 75 jaar geleden aan de bevrijding van hun dorpen vooraf ging, met een ‘evacuatietocht’. De lopers werden in Heusden gastvrij ontvangen met een gezamenlijke verbroedingslunch. De evacuatietocht werd een verbroederingsfeest, dat in de eerste plaats herinnerde aan de saamhorigheid van toen. De evacuatietocht ging in de Neerkant van start bij museum ‘Techniek met ’n Ziel’.

Bevrijdingsvuur in Someren

Op donderdagavond 19 september werd in Asten het bevrijdingsvuur ontstoken als start voor de herdenking van de bevrijding van de zes Peelgemeenten en het Limburgse Meijel. Hierna werd het vuur door een lopersgroep van atletiekvereniging ’t Jasper Sport, gevolgd door een legerauto met daarin burgemeester Dilia Blok, en de Somerense gilden naar het Vredesmonument aan het Speelheuvelplein in Someren gebracht. Muziekvereniging Someren-Heide zorgde voor de muzikale omlijsting. Na de toespraak van burgemeester Dilia Blok ontstaken de oorlogsveteranen Mariël van Lierop en Evert Feller het bevrijdingsvuur. Voorafgaand aan de indrukwekkende ceremonie verzorgde Rick Krosenbrink, voorzitter van de Stichting Veteranen Someren, in het Protestants kerkje een lezing over de bevrijding van Someren op 20 september 1944.

Prikkelarme kermis Someren

Op kermismaandag was er in Someren een speciaal programma voor de cliënten van KansPlus Asten-Someren-Deurne. Na een versnapering op het terras van Ons Café genoten zij van de diverse attracties op de kermis.

Gemeentenieuws - Minimaregelingen

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de minimaregelingen waar inwoners met een kleine beurs gebruik van kunnen maken. Wethouder Theo Maas en Jan Müller, voorzitter van de participatiecommissie, geven tekst en uitleg.


Trefwoorden: vandaag op siris-tv siris-tv
Geplaatst

dinsdag 01 oktober 2019 | 20.55 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 04 oktober 2019 | 17.17 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub