In Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat in Asten zijn ze volop bezig met de voorbereidingen van de 29e Pompoendagen, die van 12 tot en met 20 oktober gehouden worden.

Het thema is dit jaar ‘De bevrijding van de klokken’. Het evenement krijgt daarmee een verbinding met de bevrijding van Zuid-Nederland, nu 75 jaar geleden.

De afgelopen weken zijn meer dan 20.000 pompoenen in alle soorten, maten en kleuren naar de museumtuin versleept. Daarmee gebeurt van alles en dus is er veel te zien en te beleven in en om het museum.

Beleef bijvoorbeeld de avonturen mee van Pompelientje Peelpompoen in de mysterieuze wereld achter de Oranjerie. Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen dankzij de spelletjes die de organisatie heeft bedacht. Ze kunnen bijvoorbeeld Halloweenpompoenen uithollen en zelf pompoenkaarsjes gieten. En dan zijn er de dagelijkse wisselende activiteiten, zoals entertainment met onder andere accordeonmuziek en grimeersessies. Een bezoek aan de Pompoendagen is natuurlijk niet compleet zonder een kopje pompoensoep, of een andere culinaire ontdekking.

Vanzelfsprekend biedt het entreekaartje ook toegang tot het museum zelf. Hier kun je naast de bevrijdingsexpositie ‘Death Valley De Peel’ ook de tentoonstellingen ‘Klokkenroof!’ en ‘Meisjes van toen'/'De jeugd van tegenwoordig' bezoeken.

Ook in het centrum van Asten valt de hele week veel te beleven. De winkeliers zetten tal van spelletjes en doedingen uit voor de kinderen. Ook de horeca laat van zich horen. Kinderen kunnen stempels verzamelen en voor het hele gezin korting verdienen voor een museumbezoek, in te wisselen tot en met 5 januari 2020. Daarmee kan die korting ook gebruikt worden voor het volgende familiefeest: Museum in Wintersfeer.

Om eerst het herfstvakantie-uitje tot een feest te maken pendelt van 14 tot en met 19 oktober een gratis treintje tussen het museum en het dorpscentrum op en neer.


Trefwoorden: museum klok en peel pompoendagen
Geplaatst

zaterdag 05 oktober 2019 | 10.10 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 10 oktober 2019 | 17.56 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub