SIRIS-tv zendt op zaterdag 5 en zondag 6 oktober filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Bevrijdingsfeest in Ommel

Voor de viering van 75 jaar vrijheid zette de Stichting Crossroads Brabant het project Brabant Remembers op de rails. Daarin staan 75 levensveranderende persoonlijke oorlogsverhalen centraal, voor elke Brabantse gemeente één. De stichting koos het tragische lot van de Ommelse families Michiels en Klaus - die bij de bevrijding enorme offers brachten - tot de meest aangrijpende oorlogsgebeurtenis in de gemeente Asten. Op zondag 22 september werd een monument onthuld ter nagedachtenis aan de slachtoffers op de plek waar het drama van de families Michiels en Klaus zich afspeelde. De kinderen van de families Klaus en Michiels legden bloemen bij het monument.

Mariaproject in kerk Heusden

Gemengd koor De Veengalm uit Neerkant bereidt zich met een groot aantal gastzangers en zangeressen uit de omliggende dorpen voor om in de Mariamaand oktober een Mariaprojekt te presenteren. Dit Mariaproject wordt ook opgevoerd in de Belevingskerk in Heusden.

Intentieverklaring Onafhankelijke Cliëntondersteuning Someren

Op woensdag 2 oktober werd in het gemeentehuis in Someren de intentieverklaring Onafhankelijke Cliëntondersteuning Someren getekend. Wethouder Theo Maas tekende namens de gemeente Someren deze intentieverklaring.

Opening Wehrmachthuisje Someren-Heide

Op vrijdag 20 september werd het Wehrmachthuisje aan de Kerkendijk in Someren-Heide officieel geopend. Dat was ook de dag dat de gemeente Someren 75 jaar bevrijd is.

PR-campagne Crescendo gestart

Op vrijdag 27 september opende toneelvereniging Crescendo op feestelijke wijze de etalage in de Postelstraat in Someren. Dit was de aftrap van de PR-campagne voor de familievoorstelling ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’.

75 Jaar Streven naar beter - Janus Verberne over zijn Hollandse Krielkippen

Kleindiersportvereniging Streven naar Beter uit Asten houdt op zaterdag 19 en zondag 20 oktober een tentoonstelling van pluimvee, konijnen, cavia's, sierduiven, oorspronkelijke duiven en sier- en watervogels. De tentoonstelling wordt gehouden in gemeenschapshuis De Klepel in Asten. De komende weken besteedt SIRIS-tv aandacht aan 75 jaar Streven naar Beter. In deze vierde aflevering vertelt Janus Verberne uit Heusden over zijn Hollandse krielkippen.

Duurzame Koplopers uit de Peel - Wim Peters Kwekerijen

Zeven bedrijven uit de Peel hebben deelgenomen aan het videoproject 'Duurzame Koplopers uit de Peel', georganiseerd door Rabobank Peelland Zuid. De Peelpioniers hebben alle verhalen van elk bedrijf vastgelegd in een video. In de komende weken worden alle videoverhalen op SIRIS-tv en haar social mediakanalen op vrijdag tot en met zondag uitgezonden. De Duurzame Koplopers zijn bedrijven die vooropgaan in het samen duurzaam en sterker maken van de Peel. Deze koplopers steken hun nek uit, komen met nieuwe ideeën en integreren milieuzorg, eerlijke handel, dierenwelzijn of andere maatschappelijk belangen in hun bedrijfsvoering. In de derde uitzending aandacht voor Wim Peters. Na de hagelstorm in 2016 knokte Wim Peters Kwekerijen zich in korte tijd weer terug naar de top. Wim zette deze unieke prestatie neer samen met zijn team door juist op dit moeilijke moment te investeren in duurzame langetermijnrelaties met zijn samenwerkingspartners.

Deel 2:

Evacuatietocht van Neerkant naar Heusden

Op zondag 22 september herdachten de Neerkant, Meijel en Heusden, in het kader van het programma Death Valley De Peel, de hevige strijd die 75 jaar geleden aan de bevrijding van hun dorpen vooraf ging, met een ‘evacuatietocht’. De lopers werden in Heusden gastvrij ontvangen met een gezamenlijke verbroedingslunch. De evacuatietocht werd een verbroederingsfeest, dat in de eerste plaats herinnerde aan de saamhorigheid van toen. De evacuatietocht ging in de Neerkant van start bij museum ‘Techniek met ’n Ziel’.

Veldhospitaal bij de molen

Piet Moors uit Heusden, glastuinder in ruste, is een van de drijvende krachten achter de Lucky Seventh Historical Group, een groep vrienden die zich bezighoudt met de geschiedenis van de periode 40-45, meer in het bijzonder de historie van de 7th US Armored Division, bijgenaamd The Lucky 7th. Van vrijdag 27 tot en met maandag 30 september was deze groep actief rond molen De Oostenwind in Asten. Op de plek waar exact 75 jaar geleden zonder vooraankondiging een veldlazaret verscheen van de Seventh US Armored Division, werd ook nu weer een Amerikaans veldhospitaal ingericht, compleet mét operatiekamer. Op maandag 30 september kwamen schoolkinderen daar een kijkje nemen.

Oostappen Groep verkoopt Droomgaard

Oostappen Groep Vakantieparken in Asten heeft Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel verkocht aan EuroParcs. Jos Mennen vertelt waarom.

Frits Raijmakers wereldkampioen

Erelid en tennisleraar Frits Raijmakers van tennisvereniging ’t Root in Asten is in Umag in Kroatië wereldkampioen geworden. Hij won de wereldtitel bij de Men's Single 65-plus. Op maandag 30 september werd Frits Raijmakers gehuldigd in het clubhuis van tennisvereniging 't Root.

Erik & Iris fietsen voor het goede doel

Erik Maas uit Someren gaat volgend jaar, samen met zijn partner Iris van Schaick-Zillesen, een barre tocht fietsen door Malawi. Dat doen ze voor het goede doel.

Privatiseringsovereenkomst KV Klimop

Op maandag 30 september vond bij korfbalvereniging Klimop uit Asten de ondertekening plaats van de privatiseringsovereenkomst door korfbalvereniging Klimop en de gemeente Asten. Wethouder Janine Spoor van de gemeente Asten tekende, samen met Linda Bruijstens en Joep van Kemenade van de Stichting Open Deur, de overeenkomst.

ZLTO in actie voor voedselbank

Op donderdag 26 september overhandigde ZLTO Asten bij de Jumbo in Someren het bedrag van de collecte, die tijdens de oogstdankviering op de ‘agrarische dagen’ in Someren-Heide werd binnengehaald. Daar werden goederen van gekocht voor de Voedselbank Deurne, Asten, Someren.

Theaterprogramma De Ruchte oktober 2019

Een overzicht van het theaterprogramma van oktober 2019 in De Ruchte in Someren.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht siris-tv
Geplaatst

vrijdag 04 oktober 2019 | 18.42 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 10 oktober 2019 | 09.34 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub