Na een zeer matige eerste helft gingen SV Someren en Sparta’25 de rust in met een 0-1 voorsprong voor de gasten.

In het tweede bedrijf werd het spel beter en SV Someren kantelde de wedstrijd dankzij doelpunten van Thijs Martens en Justin Hoeben. Omdat de thuisclub verzuimde om de definitieve nekslag uit de delen, kon René Brouwers zijn team in blessuretijd via een benutte strafschop alsnog langszij brengen; 2-2.

Het was niet best wat beide teams voor rust lieten zien. De thuisclub had aanvankelijk het overwicht, maar het spel was - mede door het natte en gladde kunstgras - erg rommelig. De simpelste passes mislukten en tot goed combinatiespel kwam het zelden.

Uit het niets kwam Sparta’25 in de zeventiende minuut op voorsprong. Jeremy Raaijmakers onderschepte een slordige bal van Justin Hoeben en kreeg daarna alle vrijheid om de bal in het doel te schieten; 0-1. Niet zozeer de bewierookte gebroeders Van Heijnsbergen, maar de jeugdige Raaijmakers (19 jaar) stelde zijn tegenstanders het meest op de proef. Zo moest Maarten Werts met een goede redding een tweede doelpunt van de blonde flankaanvaller voorkomen.

In het centrum van de Somerense verdediging moest geïmproviseerd worden. Laatste man Niels Schweren ontbrak op het wedstrijdformulier en aanvallende middenvelder Luc Bouwmans had diens positie ingenomen. Voorstopper Oelse Venhuizen moest het veld binnen een half uur noodgedwongen verlaten met een kuitblessure en werd vervangen door oudgediende Robin van de Aker. De verdediger die vorig seizoen ‘Speler van het Jaar’ werd en met die titel op zak afscheid nam, ging de organisatie in de verdediging overnemen. De huidige speler van Someren 5 deed dat moeiteloos, alsof hij niet was weg geweest.

Na de thee werd het spel beter en Someren kwam binnen een uur op gelijke hoogte via een spectaculair doelpunt. Een voorzet van Thijs Martens zeilde over de Sparta-doelman heen en viel binnen bij de tweede paal; 1-1.

Daan van Heijnsbergen dacht even later zijn team weer op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Daarna waren de beste kansen voor de thuisclub. Koen de Louw tikte de bal rakelings voorlangs het doel en Maico Meulen zag zijn inzet stranden op de vuisten van de doelman. Een kwartier voor tijd kwam Someren toch op voorsprong: Thijs Martens nam een korte corner op Max Sonnemans en uit diens voorzet scoorde Justin Hoeben de 2-1.

Omdat de derde Somerense treffer uitbleef, hoopte Sparta’25 met lange ballen naar voren alsnog langszij te komen.

De verdediging van Someren bleef moeiteloos overeind, totdat Robin van de Aker bij een duel in zijn gezicht werd getroffen. De pechvogel van de dag moest in de slotfase het veld verlaten. Voor trainer Dominik Vergoossen, die vorige week bij NWC door omstandigheden een ongelukkige hand van wisselen had, volgde nu een déja vu. Hij bracht A-junior Thijs Santegoeds in het veld, die in blessuretijd de bal wilde afschermen, zodat die over de achterlijn zou rollen. Dat lukte net niet, waarna Thijs probeerde om Nick van Heijnsbergen in de zestien af te stoppen. Daarbij raakte hij de Spartaan en de goed leidende scheidsrechter Renders kon niet anders dan een strafschop toekennen. René Brouwers wist wel er wel raad mee en bracht zijn team in extremis op 2-2.

Someren was heel dicht bij de overwinning, maar had het geluk niet aan zijn zijde.

Opstelling Someren: Maarten Werts, Wesley van den Boomen, Luc Bouwmans, Oelse Venhuizen (26 Robin van de Aker - 89 Thijs Santegoeds), Mike Kusters, Justin Hoeben, Maico Meulen, Max Sonnemans, Koen de Louw, Luuk Hoeben, Thijs Martens (90 Fabio Peters).


Trefwoorden: sparta25 sv someren
Geplaatst

maandag 07 oktober 2019 | 07.41 uur

Laatst gewijzigd

maandag 07 oktober 2019 | 14.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub