Op zondag 6 oktober speelden de vrouwen van Someren/NWC tegen RKSV Nuenen.

Een aantal jaren geleden wisten deze twee ploegen het publiek meerdere malen te trakteren op een spektakelstuk.

De wedstrijden stonden vaak bekend om hun strijd, zowel in, als langs het veld. Zondag was dat niet anders.

Na twee keer een achterstand weggepoetst te hebben ging Someren/NWC er in de absolute slotfase alsnog met de volle winst vandoor.

De eerste helft was voor Nuenen. Vooral op felheid werd de thuisploeg afgetroefd. Dit resulteerde in de 8e minuut al tot een voorsprong voor de groenwitten. Bij de tweede paal wist Marjon Claas haar ploeg op voorsprong te koppen. De gelijkmaker viel in de fase dat de organisatie van de thuisploeg beter stond en het spel beter begon te lopen. In de 24e minuut wist Lotte van Mourik teamgenoot Janske Loverbosch oog in oog te zetten met de Nuenense doelvrouw. Janske bedacht zich geen moment en wist de bal in het doel te werken. Een moment van onoplettendheid werd in de 31e minuut alweer afgestraft, toen Nuenen weer op voorsprong wist te komen. Vanuit het middenveld vergaten de Somerense en Astense vrouwen met Evi Vromans mee te lopen en na een kaats met de spits wist de meeopgekomen Vromans met een droge bal van afstand de 1-2 binnen te schieten. De thuisploeg deed er alles aan om voor het rustsignaal nog langszij te komen, maar moest met deze kleine achterstand richting de thee.

In de tweede helft wist Someren/NWC de wedstrijd naar zich toe te trekken. Steeds meer werd Nuenen richting eigen goal geduwd.

D thuisploeg kwam terecht langszij in de 61e minuut toen Shauny Regli zichzelf prima wist vrij te spelen en beheerst de bal binnen schoot. Nuenen leek, naar mate de tweede helft verstreek, tevreden te zijn met een punt. Someren/NWC had het gevoel dat er meer te halen viel en probeerde met wat omzettingen nog meer kansen te creëren. Het spel werd beter, maar Nuenen hield zich goed staande, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel leek te eindigen.

Tot de absolute slotfase. In de 92e minuut werd een schot van Kim Bankers goed gepareerd, maar in de rebound was daar Lotte van Mourik die de bal onhoudbaar in het dak van het doel wist te werken en er alsnog voor zorgde dat Someren/NWC haar eerste drie punten van het seizoen wist te pakken.

Op zondag 13 oktober speelt Someren/NWC in Geffen tegen het flink versterkte Nooit Gedacht.

Someren/NWC bezet op dit moment de 5e plaats in de competitie en met het zelfde aantal punten staat Nooit Gedacht op plaats 6.

De aftrap in Geffen is om 12.00 uur.


Trefwoorden: vrouwen someren-nwc nuenen lotte van mourik
Geplaatst

dinsdag 08 oktober 2019 | 12.07 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 08 oktober 2019 | 11.46 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub