De gemeenteraad van Asten heeft zijn voorkeur uitgesproken voor de bouw van een nieuwe basisschool bij het Varendonck College aan de Beatrixlaan in Asten.

In dat onderwijscomplex komen de basisscholen Bonifatius, Lambertus en Het Lover en tevens een kinderopvang.

De lokale politiek wil 4,8 miljoen euro uittrekken voor de bouw van het complex.

De gemeente Asten en de schoolbesturen willen op termijn toe naar vier scholen voor de kern Asten en behoud van de school in Ommel.

In het SHP wordt uitgegaan van de realisatie van twee nieuwe schoolgebouwen - één nabij het Varendonck College en één in de nieuwe wijk Loverbosch fase 2 - en het afstoten van vijf bestaande schoolgebouwen.

Dit zou voor het Openbaar onderwijs betekenen dat OBS De Horizon en OBS Het Toverkruid een nieuw gebouw krijgen in de nieuwe wijk Loverbosch II.

Het schoolbestuur van het openbaar onderwijs PlatOO wil vervangende bouw (lees nieuwbouw) realiseren voor alleen OBS Het Toverkruid in de wijk Loverbosch. Dus niet voor OBS Het Toverkruid én OBS De Horizon zoals oorspronkelijk afgesproken.

Voor wat betreft de aanvraag van PlatOO heeft het college besloten om, in afwijking van de aanvraag, een deel van het gebouw van basisschool Het Lover toe te kennen.

Dit gebouw zal in de komende jaren vrij komen.

Niet alleen zou een nieuw schoolgebouw realiseren voor de 83 leerlingen, die nu op OBS ’t Toverkruid zitten economisch onverantwoord zijn. De technische staat van het gebouw van basisschool Het Lover is dusdanig dat deze nog jaren mee kan.

De leerlingen van Lespunt Ommel worden in dit aantal niet meegerekend. In het SHP staat dat Lespunt Ommel behouden blijft.

De bouwlocatie op Loverbosch blijft beschikbaar voor een toekomstige school.

Het is nu aan de gemeenteraad om hierover een besluit te nemen.


Trefwoorden: het toverkruid de horizon het lover lambertusschool bonifatiusschool
Geplaatst

woensdag 09 oktober 2019 | 07.34 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 09 oktober 2019 | 11.35 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub