SIRIS-tv zendt op zaterdag 12 en zondag 13 oktober filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Start feestweek 100 jaar Antoniusschool

Op 1 augustus bestond basisschool Antonius in Heusden 100 jaar. De feestweek van deze eeuweling werd op maandag 7 oktober ingezet met de onthulling van het schoollogo en een toneelstuk over het onderwijs.

Amputatievoetbal in Someren-Eind

Op zondag 6 oktober vond op sportpark De Heikampen in Someren-Eind een demonstratiewedstrijd van het amputatievoetbal plaats. Eén van de amputatievoetballers was Marini van de Manakker, die ook actief is als jeugdvoetbaltrainer van SSE.

MAF in actie voor pompoendagen

In Museum Klok & Peel in Asten zijn ze de 29e Pompoendagen aan het voorbereiden. Dit jaar is ook de hulp gevraagd van Vriendenkring MAF.

Bronzen beelden van Paul Roijmans bij Beeldenmarkt.nl

Martin en Willeke Jeuken van Beeldenmarkt.nl, met een showroom aan de Brugstraat n Someren-Eind, zijn een exclusief samenwerkingsverband aangegaan met bronzen beeldenkunstenaar Paul Roijmans uit Reusel. De kunstenaar was op donderdag 10 oktober bij Beeldenmarkt.nl.

Optocht De Weg naar Vrijheid

In Hart van Heuze in Heusden werd op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september het toneelstuk ‘De weg naar vrijheid’ opgevoerd. Het toneelstuk ging over de manier waarop de oorlogsjaren inclusief bevrijding in Heusden 75 jaar geleden zijn beleefd. Voor de première op vrijdag 27 september trok er een indrukwekkende bevrijdingsoptocht door Heusden met de spelers en figuranten in klederdracht in en op de voertuigen van de Lucky Seventh Historical Group van Piet Moors. De optocht trok veel bekijks.

75 Jaar Streven naar Beter - Jos van Ruijven over zijn watervogels

Kleindiersportvereniging Streven naar Beter uit Asten houdt op zaterdag 19 en zondag 20 oktober een tentoonstelling van pluimvee, konijnen, cavia's, sierduiven, oorspronkelijke duiven en sier- en watervogels. De tentoonstelling wordt gehouden in gemeenschapshuis De Klepel in Asten. SIRIS-tv besteedt uitgebreid aandacht aan Streven naar Beter, die vorig jaar haar 75-jarig bestaan vierde. In deze vijfde en laatste aflevering vertelt Jos van Ruijven uit Ommel over zijn watervogels.

Duurzame Koplopers uit de Peel - Van den Broek Varkensbedrijf

Zeven bedrijven uit de Peel hebben deelgenomen aan het videoproject 'Duurzame Koplopers uit de Peel', georganiseerd door Rabobank Peelland Zuid. De Peelpioniers hebben alle verhalen van elk bedrijf vastgelegd in een video. In de vierde uitzending gaan het leefklimaat van dieren en investeren in duurzaamheid hand in hand. We nemen een kijkje op het prachtige bedrijf van familie van den Broek. Joost van den Broek runt samen met zijn vrouw Daniella en zijn ouders een varkensboerderij in Ommel en Schoor-Nederweert. Ze hebben twee locaties, één met zeugen waar de biggen worden geboren, en één met volwassen varkens.

Deel 2:

Petitie tegen komst megastal

Op dinsdag 9 oktober bood André Verhoeven, voorzitter van het Dorpsoverleg Heusden, een petitie aan in het gemeentehuis in Asten om de komst van een mega-koeienstal aan de Slobeendweg in Heusden tegen te gaan. 

Voorbereidingen pompoendagen

In Museum Klok & Peel in Asten zijn ze volop bezig met de voorbereidingen van de 29e Pompoendagen, die van 12 tot en met 20 oktober gehouden worden. SIRIS-tv ging er een kijkje nemen.

Boek over bands in vroegere jaren

Peter Michiels uit Someren-Eind en Peer Welten uit Asten presenteren op zondag 13 oktober in De Ruchte in Someren een boek over bands, duo’s, trio’s en solozangers die de regio Peel sinds 1930 heeft voortgebracht. De totstandkoming van het boek was een hels karwei.

Gemeentenieuws - Huishoudelijke hulp

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor het indiceren van huishoudelijke hulp. Dit houdt in, dat er zoveel hulp in de huishouding wordt geboden als nodig is voor een schoon en leefbaar huis. Onderzoek laat zien, dat cliënten uit Someren tevreden zijn met deze manier van werken. Reden voor gemeente Someren om deze werkwijze te blijven hanteren, ook al gaat dit niet bij elke gemeente goed. Wethouder Theo Maas vertelt hierover.

Theaterprogramma De Ruchte oktober 2019

Een overzicht van het theaterprogramma van oktober 2019 in De Ruchte in Someren.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 11 oktober 2019 | 22.09 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 18 oktober 2019 | 14.56 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub