SIRIS.nl

St. Anna Ziekenhuis neemt deel aan de landelijke week van het Donorregister

Het zal u niet zijn ontgaan; op 1 juli 2020 wijzigt de donorwet.

Vanaf dan komt iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder in het register te staan. Wie na meerdere oproepen geen keuze invult, wordt geregistreerd met ‘geen bezwaar tegen orgaan- en/of weefseldonatie’.

Om bezoekers van het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop te stimuleren hun keuze in het donorregister vast te leggen staat de donatiecoördinator op onderstaande tijden in de centrale hal. Kom gerust langs en stel uw vragen over de nieuwe donorwet.

Maandag 21 oktober van 13.30 tot 15.30 uur
Dinsdag 22 oktober van 13.30 tot 15.30 uur

Neem even de tijd en denk na of je donor zou willen zijn, bespreek dit ook met je naaste familie. Fijn om van elkaar te weten hoe je over dit onderwerp denkt, of je nu wél of géén donor wilt zijn én leg je keuze vast in het donorregister.

Er is een grote behoefte aan donoren. Het is belangrijk dat meer mensen zich als donor registeren. Jaarlijks overlijden ongeveer 150 mensen op de wachtlijst, omdat er niet op tijd een orgaan voor hen is.

Wanneer iedereen zijn/haar keuze zou vastleggen (positief of negatief), dan zou er in Nederland vrijwel geen tekort zijn aan donoren. Je keuze vastleggen. Dat doe je voor elkaar.