29e Pompoendagen gaan zaterdag van start

Op zaterdag 12 oktober gaan de 29e pompoendagen van start in Museum Klok & Peel in Asten.

Met het thema ‘Bevrijding van de Klokken’ sluiten de pompoendagen niet alleen aan bij de viering van 75 jaar vrijheid, maar worden ook de collecties klok- en beiaard, natuur- en cultuurhistorie van De Peel én het bijzondere oorlogsdrieluik bij Museum Klok & Peel onder de aandacht van de bezoekers gebracht.

Dit oorlogsdrieluik bestaat uit de exposities; Death Valley De Peel, ‘Klokkenroof!, Plundered Bells’ en ‘Meisjes van toen/De jeugd van tegenwoordig.’

Op de pompoendagen zijn veel bijzondere en ook een aantal bijzonder grote pompoencreaties en -figuren te bewonderen. Het horecaplein biedt uiteraard pompoenlekkernijen zoals pompoensoep, maar natuurlijk is er nog veel meer lekkers.

Pompelientje Peelpompoen komt gelukkig ook dit jaar weer naar Asten. Het sprookje ‘Pompelientje Peelpompoen en de klokkenrovers’ speelt zich af langs een bijzondere wandeling in het sprookjesbos in de museumtuinen en is beslist een aanrader voor de allerkleinsten.

De opening van de pompoendagen vindt plaats om 11.30 uur.

De openingshandeling wordt om 12.00 uur verricht op het Museumplein voor de Oranjerie in de Museumtuin door wethouder Janine Spoor. Aansluitend is er een rondgang over het museumterrein.

De pompoendagen vinden plaats van zaterdag 12 tot en met zondag 20 oktober van 12.00 tot 17.00 uur.

 


Trefwoorden: pompoendagen museum klok en peel wethouder janine spoor
Geplaatst

vrijdag 11 oktober 2019 | 21.05 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 18 oktober 2019 | 08.59 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub