SIRIS.nl

Ed Struijlaart in De Ruchte

Ed Struijlaart treedt op zaterdag 19 oktober op in De Ruchte in Someren met het programma 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran'.

Toen Ed op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag wist hij twee dingen zeker: ik wil zo’n baard en ik wil zo’n gitaar. Voor de baard moest hij nog even geduld hebben, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Tijdens zijn theatervoorstelling Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran, die na een zeer succesvol eerste seizoen nu in reprise gaat, brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en aan zijn helden.

Van de Crossroads van Robert Johnson naar het Seattle van Jimi Hendrix. Waarom is Clapton’s unplugged optreden zo legendarisch en waarom weet Ed Sheeran in zijn eentje, alleen gewapend met een akoestische gitaar en een loopstation, avond aan avond Wembley uit te verkopen? Waarom is de gitaar anno 2019 nog steeds bepalend in de popmuziek? Dit alles en meer in 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran'.

Ed Struijlaart krijgt van 3FM het stempel Serious Talent, wordt genomineerd voor een 3FM Award, toert in het voorprogramma van BLØF en is meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door. In 2016 brengt Ed een aantal losse singles uit. Tricks Up My Sleeve en Like December worden beiden NPO Radio 2 Topsong. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schreef hij samen met Peter Slager (bassist bij BLØF) de titeltrack voor de bioscoophit van 2017 Weg Van Jou en alle muziek voor de musical SOOF.

Begin 2017 brengt Ed Make it on Your Own uit. Deze haalt de playlist van Radio 1, 2 en 5 en is inmiddels meer dan drie miljoen keer gestreamd op Spotify.

Aanvang: 20.30 uur.

Entreeprijs € 19,50.

Tickets: www.deruchte.nl.