Slap NWC krijgt flinke tik van Marvilde

NWC uit Asten kwam op zondag 13 oktober op een winderig sportpark Jongelingsveld in veel opzichten tekort tegen Marvilde.

De oranjehemden kregen wel enkele goede kansen, maar de thuisploeg was simpelweg scherper en degelijker en boekte een soevereine zege: 3-0.

Marvilde kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar NWC kwam via de koppende Sam Ockers ook in de buurt van het vijandelijke doel. Sowieso startten beide teams offensief, waardoor er genoeg mogelijkheden vielen te noteren. Zo werd een uithaal van Marvilde-speler Ferry Aerts gepareerd door Gijs Brüsewitz en een prachtig schot van Twan Demin, van verre afstand, belandde op de paal. NWC werd gevaarlijk via Ruud Leenen, wiens kopbal bij de tweede paal naast het doel ging. Aanvaller Jeroen van Deursen stuitte daarna nog op de jonge Veldhovense doelman Sam van Rooij. In minuut 31 kon de aanhang van de thuisploeg juichen dankzij Aerts, die met een knappe voetbeweging bij de eerste paal binnentikte na een voorzet vanaf de rechterkant: 1-0. Het matig voetballende NWC miste de power om beter in de wedstrijd te komen en zag toe dat Marvilde feller was in de duels. Daardoor liepen de Astenaren achter de feiten aan en domineerde Marvilde.

Na rust moesten de gasten uit een ander vaatje tappen, maar captain Martijn Henst bleef gekwetst achter in de kleedkamer waardoor trainer Roel Nabuurs achterin wat moest omzetten. NWC begon heel aardig en had op gelijke hoogte moeten komen via Douwe Hurkmans, maar zijn inzet in kansrijke positie werd nog voor de doellijn weggewerkt. Een minuutje later knalde Youri van Brussel op de lat. NWC kende een redelijke fase, maar Marvilde bleef overeind en voetbalde simpelweg beter. Toen Ties Bazelmans ruim een kwartier voor tijd de 2-0 maakte, was het Astense verzet gebroken. Hij kopte de bal uit de rebound tegen de touwen en besliste het duel. Aan NWC-zijde ontbrak het aan geloof en op mentaal vlak lieten de oranjehemden het afweten, maar simpele zaken als aannames en passes mislukten ook. Het laatste deel van het duel werd daarom een lijdensweg en NWC moest vrezen voor een grote afstraffing. De 3-0 viel in de 81e minuut en kwam van de voet van Mark van Doorn, wiens knal fraai tegen de netten vloog. NWC-spits Chesron Geuns had hiervoor nog voor de aansluitingstreffer kunnen zorgen, maar oog in oog met Van Rooij kwam de sluitpost als winnaar uit de strijd. Aan de overkant hielp Max van den Akker een soortgelijke mogelijkheid om zeep. De ingevallen Tijs van Tilburg, die Sam Ockers afloste op de flank, had nog wel een mooie vrije trap in huis, maar ook die werd een prooi voor de Marvilde-keeper. Bij het laatste fluitsignaal van de warrig fluitende arbiter Van Geffen stond 3-0 op het scorebord, en dat is een pijnlijke maar ook wel veelzeggende nederlaag voor de Astense formatie.

Zondag 20 oktober moet het anders en in álle opzichten beter, als hekkensluiter Rood-Wit Veldhoven op bezoek komt op ’t Root.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst (46’ Menno Janssen), Sander van den Eijnde (84’ Timo Janssen), Douwe Hurkmans, Youri van Brussel, Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Sam Ockers (62’ Tijs van Tilburg).


Trefwoorden: nwc nwc asten marvilde
Geplaatst

zondag 13 oktober 2019 | 20.31 uur

Laatst gewijzigd

zondag 15 december 2019 | 16.37 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub