De vrouwen van Someren/NWC zijn in Geffen tegen Nooit Gedacht flink onderuit gegaan.

De eindstand van deze wedstrijd was 6-2.

Het eerste halfuur speelde Someren/NWC goed. Ze controleerden de wedstrijd en wisten verschillende kansen te creëren. In de 25e minuut kwam Carin Maas goed door over links en zag haar voorzet via een verdedigster in het doel verdwijnen. Hierdoor kwamen de gasten op dat moment op een verdiende 0-1 voorsprong.

Helaas werd de ploeg in de fase na de voorsprong wat overmoedig, waardoor er voor de tegenstanders meer ruimte ontstond. Dit werd uiteindelijk keihard afgestraft. Het begon met een aanval over de linkerflank. Na een voorzet werd de bal van dichtbij binnen getikt. Amper vijf minuten later was het weer raak, toen een vrije trap vanaf de zijkant goed werd ingekopt door Angela van Rooij, 2-1.

Voor rust zou het nog erger worden toen Nooit Gedacht in de omschakeling scherper was en met een lange bal een van de aanvalsters vrij voor Iris van Stiphout wist te zetten. Zij kon de bal beheerst binnen schuiven, 3-1. Dit zou tevens de ruststand zijn in een wedstrijd, die Someren/NWC lang wist te controleren.

In de rust was er absoluut het gevoel dat de vrouwen van Someren/NWC  de wedstrijd nog konden kantelen, maar dit gevoel werd na twee minuten in de tweede helft hard afgestraft, toen er de 4-1 op het scorebord werd gezet.

In de 72e minuut kon Lotte van Mourik nog iets terug doen. Ze kon na het doorjagen op de keepster in balbezit komen en de bal binnen werken, 4-2.

In de slotfase moest de gifbeker voor Someren/NWC volledig leeg, toen Nooit Gedacht ook nog de 5-2 en 6-2 binnen wist te werken.
Een verlies dat aankomt en totaal onnodig was.

Op zondag 20 oktober moeten de meiden wederom aantreden in Geffen tegen Nooit Gedacht. Dan voor de landelijke KNVB-beker.

Aftrap van deze wedstrijd is om 12.00 uur.


Trefwoorden: sportpark de biescamp nooit gedacht
Geplaatst

maandag 14 oktober 2019 | 10.12 uur

Laatst gewijzigd

maandag 14 oktober 2019 | 15.03 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub