SIRIS-tv zendt op dinsdag 15 en woensdag 16 oktober filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

29e Pompoendagen van start

Met de onthulling van twee grote vredesduiven hebben de Astense wethouder Janine Spoor en de 4-jarige Igor de Ruiter op zaterdag 12 oktober samen de 29e editie van de traditionele Pompoendagen in de tuin van Museum Klok & Peel officieel geopend. SIRIS-tv ging er maandag 14 oktober een kijkje nemen.

Open dag Tomassen Vlees

Tomassen Vlees in Someren hield op zaterdag 5 oktober haar 25-jarig jubileum met een open dag. Tomassen koppelde een goed doel aan deze open dag en dat was KiKa Stichting Kinderen Kankervrij. Mike en Dennis Tomassen reikten op donderdag 10 oktober een cheque uit aan Erwin Floor van KiKa.

Tentoonstelling fotoarchief

Op woensdag 9 oktober opende burgemeester Hubert Vos in het gemeentehuis in Asten een tentoonstelling van markante en historische foto’s uit het Astens fotoarchief. Het complete fotoarchief van de gemeente Asten is door de Heemkundekring De Vonder gedigitaliseerd en opgeslagen in een openbare beeldbank van het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven.

Repair Café 10 jaar

Op 18 oktober is het tien jaar geleden dat in ons land het allereerste Repaircafé werd gehouden, een initiatief van de Amsterdamse Martine Postma.
Inmiddels bestaan er wereldwijd ongeveer 2.000 repaircafés, Aan dit tienjarig jubileum werd op woensdag 9 oktober aandacht geschonken tijdens het repaircafé in de kantine van NWC in Asten.

Boerenprotest

Het zal u niet ontgaan zijn. Duizenden boeren zijn aan het protesteren. Twan Engelen, Henriette Driessen en Anke de Brouwer vertellen namens ZLTO Someren waarom ze dat doen.

Deel 2:

Veiligheidsdag Someren

Zaterdag 12 oktober was er een Veiligheidsdag in en rondom de brandweerkazerne in Someren. De Veiligheidsdag stond vooral in het teken van de bewustwording van de veiligheid in je omgeving. 

Cheque voor Hof van Bluijssen

Op woensdag 9 oktober werd het bedrag bekendgemaakt, dat is opgehaald tijdens de sponsorloop op 18 september door de kinderen van basisschool Voordeldonk in Asten. Het goede doel van dit jaar was ‘Vrienden van Hof van Bluijssen’. De bekendmaking gebeurde in het bijzijn van enkele leden van het bestuur van Vrienden van Hof van Bluijssen op de grote speelplaats van de school.

Café De Ontmoeting op de goede weg

Café De Ontmoeting in Lierop draait al een paar jaar met succes. Patrick Breedveld kijkt terug op de afgelopen jaren en vertelt wat de plannen met het café zijn.

Gemeentenieuws - Huishoudelijke hulp

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor het indiceren van huishoudelijke hulp. Dit houdt in, dat er zoveel hulp in de huishouding wordt geboden als nodig is voor een schoon en leefbaar huis. Onderzoek laat zien, dat cliënten uit Someren tevreden zijn met deze manier van werken. Reden voor gemeente Someren om deze werkwijze te blijven hanteren, ook al gaat dit niet bij elke gemeente goed. Wethouder Theo Maas vertelt hierover.

Theaterprogramma De Ruchte oktober 2019

Een overzicht van het theaterprogramma van oktober 2019 in De Ruchte in Someren.


Trefwoorden: vandaag op siris-tv siris-tv
Geplaatst

dinsdag 15 oktober 2019 | 08.04 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 18 oktober 2019 | 15.10 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub