Oud-Somerenaar prof. dr. Nico van Eijk is door de Koning benoemd tot voorzitter van CTIVD, de commissie van toezicht op de algemene inlichtingen- en veiligheidsdiensten (AIVD).

Op vrijdag 26 september is de be√ędiging in het Torentje door minister-president Mark Rutte gepasseerd.

De benoeming geldt voor zes jaar.

Nico van Eijk was vanaf 1 oktober 2004 hoogleraar Informatierecht, in het bijzonder het Media- en Telecommunicatierecht, en verbonden aan het Instituut voor Informatierecht (IViR, faculteit der rechtsgeleerdheid, Universiteit van Amsterdam). Hij zal hier nu afscheid gaan nemen.

Nico studeerde Rechten aan de Universiteit van Tilburg en promoveerde in 1992 op het onderwerp 'overheidsbemoeienis met omroepprogramma's' aan de Universiteit van Amsterdam. 

Hij is of was werkzaam als adviseur bij Rabobank International (Utrecht) en advocatenkantoor NautaDulith (Amsterdam), voorzitter van de Vereniging voor Media- en Communicatierecht (VMC), redactielid van Computerrecht en lid van de raad van toezicht van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Nico van Eijk was in het verleden betrokken bij de oprichting van de lokale omroep SIRIS. In 1991 trad Nico op als advocaat voor SIRIS. Hij zorgde ervoor dat SIRIS als eerste lokale omroep in ons land reclameboodschappen op de radio mocht gaan uitzenden.


Trefwoorden: siris aivd nico van eijk
Geplaatst

vrijdag 18 oktober 2019 | 09.40 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 18 oktober 2019 | 10.41 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub