In de woonwijk Groote Hoeven in Someren realiseert de gemeente Someren een duurzame modelwoning.

Op zaterdag 9 november wordt open huis gehouden bij deze woning.

De gemeente Someren is al een aantal jaren actief op tal van terreinen van duurzaamheid. Zo zijn gemeentelijke gebouwen voorzien van energiezuinige installaties en zonnepanelen, kunnen inwoners met een bepaalde postcode (postcoderoosproject) stroom afnemen van de zonnepanelen op sporthal De Postel en kunnen inwoners gebruik maken van een duurzaamheidslening.

Een van de meest aansprekende duurzaamheidsprojecten is de realisatie van woonwijk Groote Hoeven. Groote Hoeven is de eerste gasloze wijk in de gemeente. Woningen in deze wijk moeten voldoen aan een aantal duurzaamheidseisen. De materialen die gebruikt worden moeten duurzaam en circulair zijn. Ook dient men op eigen terrein voor de regenwateropvang te zorgen.

De modelwoning voldoet aan deze duurzaamheidseisen en is een voorbeeld voor potentiële bouwers. Als de woning klaar is wordt het een infocentrum voor potentiële bouwers op Groote Hoeven en voor overige geïnteresseerden.

Tijdens het open huis kunt u van 10.00 tot 12.00 uur rondkijken in de in aanbouw zijnde woning en informatie ophalen. Diverse bij de bouw betrokken partijen zijn dan op de bouwplaats aanwezig.

De modelwoning ligt aan de Waterlaat 35 in Someren.

Aanmelden kan via e-mail gemeente@someren.nl t.a.v. Gerard Lomans.


Trefwoorden: groote hoeven modelwoning duurzaamheid
Geplaatst

donderdag 17 oktober 2019 | 11.07 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 09 november 2019 | 16.21 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub