SIRIS.nl

Inloopmiddag Roofvogelcentrum Asten

Op het nieuw ingerichte Roofvogelcentrum aan de Waardjesweg 15 in Asten kunnen belangstellenden de roofvogels en de uilen van heel dichtbij bekijken tijdens een inloopmiddag op zaterdag 2 november.

Oud-valkenier Theo van de Mortel geeft uitleg over hoe het centrum is ontstaan en over het leven van de roofvogels en uilen.

Tevens zijn er 25 ingelijste foto’s te bezichtigen waarop vogels zijn afgebeeld. De foto’s zijn in de natuur gemaakt door ornitholoog/natuurfotograaf en auteur Theo van de Mortel uit Someren-Eind.

Er staan enkele vitrines, waarvan een met vogelboeken van Theo van de Mortel, en drie vitrines van Jan Hagendoorn met kunstwerken die hij in zijn leven heeft verzameld.

Er is een vitrine met eieren waarin het grootste en het kleinste ei te bewonderen zijn en een vitrine met ruiveren van de roofvogels en uilen, alsmede een verzameling schedels van vogels en dieren.

Ook staan er drie vitrines met een verzameling van 300 beeldjes van uiltjes die geschonken zijn door Rita Pereira.

Er staat ook een vitrine met valkeniersspullen die vroeger werden gebruikt bij de valkenjacht.

Verder zijn er in het museum oude voorwerpen te bezichtigen, oude vogelkooitjes, oude mussen- en rattenvangklemmen, peelgereedschap en oud boerengereedschap.

De inloopmiddag duurt van 13.30 tot 16.00 uur.

De entree bedraagt € 5, inclusief een consumptiebon voor koffie, thee of fris.