SIRIS.nl

Korendag in Hapert met voorbeeldig Somerens Dameskoor

Op zaterdag 12 oktober nam Somerens Dameskoor deel aan een korendag met beoordeling in Hapert.

Onder leiding van dirigente Helna Beelen en met pianobegeleiding van Annemieke Beelen bracht Somerens Dameskoor een zestal liederen ten gehore voor een deskundige jury.

Somerens Dameskoor werd beoordeeld op meerdere criteria. De jury beoordeelde de technische en artistieke kwaliteit als mooi homogeen en fris van klank, ritmisch goed, duidelijke uitspraak.

De programmasamenstelling zag de jury als heel veelzijdig, een genot om naar te luisteren, goede stukken die prima op het koor gekozen zijn. Bij podiumpresentatie noteerde de jury: Voorbeeldig!

Binnen het onderdeel totaalindruk wordt Somerens Dameskoor als enorm ambitieus omschreven met fijne zorg en liefde voor muziek en optreden. Daarnaast krijgt Somerens Dameskoor het compliment dat het haar muzikale boodschap over kan brengen naar de zaal.

Het advies van de jury stimuleert Somerens Dameskoor om op deze weg verder te gaan, tijdens de repetities op maandagavond hard te werken aan repertoirevernieuwing en tijdens optredens van zich te laten horen.

Het eerstvolgende optreden van Somerens Dameskoor is tijdens het kerstconcert op zondag 15 december om 14.30 uur in de Lambertuskerk in Someren.