NWC uit Asten had op zondag 20 oktober op een nat sportpark ’t Root geen enkele moeite met hekkensluiter Rood-Wit Veldhoven.

De formatie van Roel Nabuurs, met Timo Janssen als matchwinner, speelde zelf niet eens geweldig, maar de bezoekers konden nooit een vuist maken en misten het zelfvertrouwen: 2-0.

Al na drie minuten creëerde NWC de eerste kans van de wedstrijd. Een voorzet van gelegenheidsaanvoerder Jeroen van Deursen - Martijn Henst ontbrak vanwege een nekblessure - kwam voor de voeten van Leon van den Bosch, maar hij tikte van dichtbij over het Veldhovense doel.

De eerste helft stond aan beide zijden bol van de foute passes, slechte balaannames en verkeerde keuzes. NWC en Rood-Wit hadden allebei veel moeite om openingen te creëren, omdat de meest simpele zaken misgingen. Het werd daardoor een gezapig eerste bedrijf en ook de stromende regen hielp niet mee om er een enerverende pot voetbal van te maken. In de 23e minuut snelde Van Deursen langs zijn tegenstander, maar de uithaal belandde vervolgens in het zijnet. Elf minuten later had NWC dan wel de voorsprong te pakken via Timo Janssen. Hij kreeg een afgemeten voorzet van zijn jongere broer Menno en kopte de bal beheerst achter Rood-Wit-keeper Mark Smulders: 1-0. Een voorsprong die op een goed moment kwam, want de wedstrijd zat redelijk op slot.

Na rust startten de Astenaren goed, want binnen vijf minuten lukte het NWC de score te verdubbelen dankzij opnieuw Janssen. Zijn schot met links rolde in de verre hoek, buiten bereik van Smulders: 2-0. NWC voerde de druk op en was duidelijk de betere ploeg, met meerdere mogelijkheden tot gevolg. Tijs van Tilburg, die weer eens mocht starten in de voorhoede, had een prima individuele actie in huis en bediende spits Chesron Geuns keurig op maat. Geuns had de derde treffer op zijn schoen, maar de poging belandde recht in de handen van de Veldhovense sluitpost. Even later besloot Van Tilburg eens zelf uit te halen, maar zijn knal vloog ondanks het effect over het doel. Rood-Wit werd nauwelijks gevaarlijk en speelde duidelijk zonder zelfvertrouwen, maar het team van coach Koen van der Heijden miste ook het geloof om zich terug te knokken in het duel. De eenzame, sterke aanvalsleider Jan van Hout kreeg bijna geen aanvoer en kon ondanks de goede wil geen potten breken. Toen de gasten bij de achterstand van 2-0 de bal ook nog eens rustig achterin gingen rondtikken, ontstond er ergernis op bij de meegereisde supporters. NWC leek twintig minuten voor het laatste fluitsignaal van arbiter Babat op 3-0 te komen via Van Deursen, maar zijn inzet ging via Smulders en de lat over het Veldhovense doel.

Met wat meer overtuiging had een dikkere overwinning er zeker ingezeten, maar NWC ging niet goed genoeg om met de gecreëerde kansen. De oranjehemden kwamen echter niet in gevaar en waren al vroeg in het duel zeker van de welkome drie punten. In de slotfase vonden beide elftallen het welletjes en noteerde NWC een dik verdiende 2-0-zege op een machteloze opponent, die de rode lantaarn steviger in handen kreeg.

Zondag 27 oktober speelt de equipe van Nabuurs uit tegen De Valk in Valkenswaard.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch, Ruud Leenen, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Timo Janssen, Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns (71’ Sam Ockers) en Tijs van Tilburg.


Trefwoorden: nwc timo janssen
Geplaatst

maandag 21 oktober 2019 | 08.19 uur

Laatst gewijzigd

maandag 09 december 2019 | 07.44 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub